Puree najczęściej jest podawane jako dodatek do dań głównych. Ale to nie jedyny sposób na jego serwowanie. Gdy dodamy do niego nieco więcej dodatków, wówczas może się zamienić w samodzielną i bardzo sycącą przekąskę.
Puree selerowe smaczny dodatek do wielu dań
Warzywne puree to bardzo popularny dodatek do wielu potraw. Możesz je zrobić z różnych warzyw, np. z ziemniaków, kalafiora, selera, brokułów czy zielonego groszku. Jego smak podkręcisz, dodając ulubione przyprawy czy zioła. Nasze puree z selera świetnie pasuje do pieczonych, grillowanych lub smażonych mięs albo do wegetariańskich dań.
Puree z selera - przepis
Przygotowanie puree selerowego według naszego przepisu zajmuje nieco czasu, ale jego zaskakujący i bogaty smak zdecydowanie jest tego wart. Połączenie delikatnie orzechowego selera z kalafiorem, orzeźwiającą cytryną, chrupiącymi migdałami, pastą sezamową, kminkiem, kolendrą oraz bulionem warzywnym WINIARY to prawdziwa feeria smaku na jednym talerzu. Taki dodatek będzie świetnie pasował do wielu posiłków. Życzymy smacznego!
Komentarze 0