Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puree najczęściej jest podawane jako dodatek do dań głównych. Ale to nie jedyny sposób na jego serwowanie. Gdy dodamy do niego nieco więcej dodatków, wówczas może się zamienić w samodzielną i bardzo sycącą przekąskę.
Puree selerowe smaczny dodatek do wielu dań
Warzywne puree to bardzo popularny dodatek do wielu potraw. Możesz je zrobić z różnych warzyw, np. z ziemniaków, kalafiora, selera, brokułów czy zielonego groszku. Jego smak podkręcisz, dodając ulubione przyprawy czy zioła. Nasze puree z selera świetnie pasuje do pieczonych, grillowanych lub smażonych mięs albo do wegetariańskich dań.
Puree z selera - przepis
Przygotowanie puree selerowego według naszego przepisu zajmuje nieco czasu, ale jego zaskakujący i bogaty smak zdecydowanie jest tego wart. Połączenie delikatnie orzechowego selera z kalafiorem, orzeźwiającą cytryną, chrupiącymi migdałami, pastą sezamową, kminkiem, kolendrą oraz bulionem warzywnym WINIARY to prawdziwa feeria smaku na jednym talerzu. Taki dodatek będzie świetnie pasował do wielu posiłków. Życzymy smacznego!