Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puree z fasoli to przepis na delikatny i kremowy dodatek do obiadu. Jest to idealny zamiennik dla ziemniaczanej wersji, która wymaga dłuższego przygotowania. Puree z fasoli najlepiej prezentuje się w towarzystwie drobiu, ryb i innych dań mięsnych. Zobacz, jak wykonać niezwykłe puree, by stało się ono ucztą dla zmysłów!
Przygotowanie
16 min
Krok 1
3 min
Fasolę odsącz i opłucz.
Krok 2
5 min
Oliwę rozgrzej w garnku, podsmaż na niej drobno posiekany czosnek, skórkę z cytryny i rozmaryn (całą gałązkę).
Krok 3
3 min
Następnie dodaj fasolę, podgrzej całość.
Krok 4
5 min
Wyjmij rozmaryn i rozgnieć fasolę na puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Krok 1
z
4
Fasolę odsącz i opłucz.
Krok 2
z
4
Oliwę rozgrzej w garnku, podsmaż na niej drobno posiekany czosnek, skórkę z cytryny i rozmaryn (całą gałązkę).
Krok 3
z
4
Następnie dodaj fasolę, podgrzej całość.
Krok 4
z
4
Wyjmij rozmaryn i rozgnieć fasolę na puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0