Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Purée z fasoli
Dodaj do CookBook

Purée z fasoli

(0)
16 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest radish
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  puszek
Fasola biała konserwowa
4  łyżek
Oliwa
1  ząbek
Czosnek
1  gałązka
Rozmaryn
trochę
Skórka z cytryny
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43.7 g
Wartość energetyczna
313.7 kcal
Tłuszcze
9.8 g
Białko
14.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Puree z fasoli to przepis na delikatny i kremowy dodatek do obiadu. Jest to idealny zamiennik dla ziemniaczanej wersji, która wymaga dłuższego przygotowania. Puree z fasoli najlepiej prezentuje się w towarzystwie drobiu, ryb i innych dań mięsnych. Zobacz, jak wykonać niezwykłe puree, by stało się ono ucztą dla zmysłów!

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    3 min
    Fasolę odsącz i opłucz.
  • Krok 2

    5 min
    Oliwę rozgrzej w garnku, podsmaż na niej drobno posiekany czosnek, skórkę z cytryny i rozmaryn (całą gałązkę).
  • Krok 3

    3 min
    Następnie dodaj fasolę, podgrzej całość.
  • Krok 4

    5 min
    Wyjmij rozmaryn i rozgnieć fasolę na puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Purée z fasoli

Krok 1 z 4

Fasolę odsącz i opłucz.

Purée z fasoli

Krok 2 z 4

Oliwę rozgrzej w garnku, podsmaż na niej drobno posiekany czosnek, skórkę z cytryny i rozmaryn (całą gałązkę).

Purée z fasoli

Krok 3 z 4

Następnie dodaj fasolę, podgrzej całość.

Purée z fasoli

Krok 4 z 4

Wyjmij rozmaryn i rozgnieć fasolę na puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żurek z grzybami i puree kalafiorowym

    Żurek z grzybami i puree kalafiorowym

    25 min Łatwy
  • Wołowina z marchewką i ziemniaczane purée

    Wołowina z marchewką i ziemniaczane purée

    2 godz 31 min Łatwy
  • Siekane steki z wołowiny z grzybkami i purée ziemniaczanym

    Siekane steki z wołowiny z grzybkami i purée ziemniaczanym

    1 godz 30 min Średni
  • Zapiekanka z puree z ziemniaków i mięsa mielonego

    Zapiekanka z puree z ziemniaków i mięsa mielonego

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu