Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

(0)
35min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Mienta

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Pieczarki
100  g
Camembert
3  łyżek
Pomidory z puszki całe
20  g
Papryczka piri piri
15  g
Czosnek z ziołami w oleju
5 
Cebulka marynowana
1  pęczek
Szczypiorek
1  łyżeczka
Sos, gotowy do podania, pieprz, TABASCO
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.09 g
Węglowodany
10.02 g
Tłuszcze
13.07 g
Wartość energetyczna
205.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczarki to grzyby, które polska kuchnia darzy niezwykłą sympatią. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Podane prosto z grilla, faszerowane serem pleśniowym, stanowią wspaniałą przystawkę, którą podbijecie serca każdego smakosza. Mniam!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.
  • Krok 2

    5 min
    Ser kroimy na małe kawałeczki.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
  • Krok 4

    5 min
    Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.
  • Krok 5

    10 min
    Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
  • Krok 6

    5 min
    Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.
  • Krok 7

    15 min
    Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.
Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 1 z 7

Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 2 z 7

Ser kroimy na małe kawałeczki.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 3 z 7

Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 4 z 7

Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 5 z 7

Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 6 z 7

Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 7 z 7

Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grill
  • Grzyby
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    1 godz 40 min Łatwy
  • Zapiekanki domowej roboty

    Zapiekanki domowej roboty

    47 min Łatwy
  • Przepis na pierogi do zupy z wróżbą andrzejkową

    Przepis na pierogi do zupy z wróżbą andrzejkową

    1 godz 27 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu