Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki to grzyby, które polska kuchnia darzy niezwykłą sympatią. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Podane prosto z grilla, faszerowane serem pleśniowym, stanowią wspaniałą przystawkę, którą podbijecie serca każdego smakosza. Mniam!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.
Krok 2
5 min
Ser kroimy na małe kawałeczki.
Krok 3
5 min
Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.
Krok 5
10 min
Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
Krok 6
5 min
Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.
Krok 7
15 min
Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.
Krok 1
z
7
Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.
Krok 2
z
7
Ser kroimy na małe kawałeczki.
Krok 3
z
7
Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
Krok 4
z
7
Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.
Krok 5
z
7
Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
Krok 6
z
7
Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.
Krok 7
z
7
Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0