Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo aromatyczna marynata, dzięki której mięso uzyska wspaniały smak. Czosnek rozgnieć lub przeciśnij przez praskę, dodaj posiekany, świeży tymianek, pieprz, liść laurowy i wszystko razem utrzyj. Następnie przełóż do emaliowanego naczynia, zalej winem i oliwą, wymieszaj. Marynata do mięsa wołowego jest już gotowa. Natrzyj nią mięsko i odstaw, aby przeszło jej wspaniałym zapachem.
Przygotowanie
1450 min
Krok 1
4 min
Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozgnieść w moździeżu.
Krok 2
3 min
Dodać posiekany świeży tymianek, pieprz i liść laurowy, wszystko razem utrzeć.
Krok 3
3 min
Następnie przełożyć do emaliowanego naczynia, zalać winem i oliwą, wymieszać.
Krok 4
1440 min
Włożyć mięso i marynować przez 1 dzień.
Krok 1
z
4
Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozgnieść w moździeżu.
Krok 2
z
4
Dodać posiekany świeży tymianek, pieprz i liść laurowy, wszystko razem utrzeć.
Krok 3
z
4
Następnie przełożyć do emaliowanego naczynia, zalać winem i oliwą, wymieszać.
Krok 4
z
4
Włożyć mięso i marynować przez 1 dzień.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0