Marynata do mięso wołowego
24 godz 10 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.59 g
Węglowodany
25.77 g
Tłuszcze
58.35 g
Wartość energetyczna
978.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
1450 min
Krok 1
4 min
Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozgnieść w moździeżu.
Krok 2
3 min
Dodać posiekany świeży tymianek, pieprz i liść laurowy, wszystko razem utrzeć.
Krok 3
3 min
Następnie przełożyć do emaliowanego naczynia, zalać winem i oliwą, wymieszać.
Krok 4
1440 min
Włożyć mięso i marynować przez 1 dzień.
Bardzo aromatyczna marynata, dzięki której mięso uzyska wspaniały smak. Czosnek rozgnieć lub przeciśnij przez praskę, dodaj posiekany, świeży tymianek, pieprz, liść laurowy i wszystko razem utrzyj. Następnie przełóż do emaliowanego naczynia, zalej winem i oliwą, wymieszaj. Marynata do mięsa wołowego jest już gotowa. Natrzyj nią mięsko i odstaw, aby przeszło jej wspaniałym zapachem.
Komentarze 0