Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatne, soczyste i doskonałe w smaku mięso z królika zasługuje na najlepszą marynatę! Na przykład przyrządzoną na bazie cebuli i czosnku. Marynata cebulowo-czosnkowa do królika to plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek połączone z olejem i charakterną, ostrą papryką. Dzięki dodatkowi tej ostatniej mięso z królika zyskuje nie tylko świetny smak, ale też pięknie różowy kolor.
Przygotowanie
738 min
Krok 1
10 min
Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
Krok 2
3 min
Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
Krok 3
3 min
Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
Krok 4
2 min
Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
Krok 5
720 min
Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.
Krok 1
z
5
Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
Krok 2
z
5
Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
Krok 3
z
5
Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
Krok 4
z
5
Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
Krok 5
z
5
Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0