Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

0
738 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Olej rzepakowy
2 
Cebula
1 główka
Czosnek
1 łyżeczka
Papryka Ostra
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
160.79 kcal
Węglowodany
9.66 g
Białko
1.54 g
Tłuszcze
13.56 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

738 min
Krok 1
10 min
Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
Krok 2
3 min
Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
Krok 3
3 min
Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
Krok 4
2 min
Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
Krok 5
720 min
Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 1 z 5

Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 2 z 5

Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 3 z 5

Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 4 z 5

Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 5 z 5

Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.

Delikatne, soczyste i doskonałe w smaku mięso z królika zasługuje na najlepszą marynatę! Na przykład przyrządzoną na bazie cebuli i czosnku. Marynata cebulowo-czosnkowa do królika to plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek połączone z olejem i charakterną, ostrą papryką. Dzięki dodatkowi tej ostatniej mięso z królika zyskuje nie tylko świetny smak, ale też pięknie różowy kolor.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika