Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

(0)
12 godz 18 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  ml
Olej rzepakowy
2 
Cebula
1  główka
Czosnek
1  łyżeczka
Papryka Ostra
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.54 g
Węglowodany
9.66 g
Tłuszcze
13.56 g
Wartość energetyczna
160.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatne, soczyste i doskonałe w smaku mięso z królika zasługuje na najlepszą marynatę! Na przykład przyrządzoną na bazie cebuli i czosnku. Marynata cebulowo-czosnkowa do królika to plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek połączone z olejem i charakterną, ostrą papryką. Dzięki dodatkowi tej ostatniej mięso z królika zyskuje nie tylko świetny smak, ale też pięknie różowy kolor.

Przygotowanie

738 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
  • Krok 2

    3 min
    Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
  • Krok 3

    3 min
    Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
  • Krok 4

    2 min
    Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
  • Krok 5

    720 min
    Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 1 z 5

Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 2 z 5

Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 3 z 5

Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 4 z 5

Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 5 z 5

Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowy gulasz z łopatki

    54 min Średni
  • Karkówka smażona z sosem

    3 godz 29 min Średni
  • Kebab na patyku z grilla

    45 min Łatwy
  • Soczysta łopatka z dzika szpikowana czosnkiem

    50 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu