Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika
Dodaj do CookBook

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

(0)
12 godz 18 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  ml
Olej rzepakowy
2 
Cebula
1  główka
Czosnek
1  łyżeczka
Papryka Ostra
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.7 g
Wartość energetyczna
160.8 kcal
Tłuszcze
13.6 g
Białko
1.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatne, soczyste i doskonałe w smaku mięso z królika zasługuje na najlepszą marynatę! Na przykład przyrządzoną na bazie cebuli i czosnku. Marynata cebulowo-czosnkowa do królika to plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek połączone z olejem i charakterną, ostrą papryką. Dzięki dodatkowi tej ostatniej mięso z królika zyskuje nie tylko świetny smak, ale też pięknie różowy kolor.

Przygotowanie

738 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
  • Krok 2

    3 min
    Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
  • Krok 3

    3 min
    Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
  • Krok 4

    2 min
    Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
  • Krok 5

    720 min
    Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 1 z 5

Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 2 z 5

Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 3 z 5

Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 4 z 5

Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Krok 5 z 5

Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybka marynata miodowa do mięsa

    Szybka marynata miodowa do mięsa

    15 min Łatwy
  • Marynata miodowo-musztardowa do mięs

    Marynata miodowo-musztardowa do mięs

    12 min Łatwy
  • Marynata do ryb

    Marynata do ryb

    8 min Łatwy
  • Marynata do mięsa wołowego

    Marynata do mięsa wołowego

    24 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu