Marynata do ryb
8min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.16 g
Węglowodany
7.2 g
Tłuszcze
40.67 g
Wartość energetyczna
423.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
8 min
Krok 1
3 min
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 2
2 min
Do miseczki wlać oliwę, spirytus, sok z cytryny.
Krok 3
3 min
Następnie dodać zmiażdżony czosnek, utarty imbir, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Marynata do ryb to doskonały sposób na dodanie potrawie jeszcze bardziej wyrazistego charakteru. Taką marynatę możesz wykonać samodzielnie. Długość marynowania ryby zależy od intensywności, jaką chcesz uzyskać. Już nawet kilka minut marynowania ryby może znacznie poprawić jej smak. Sprawdź nasz przepis na marynatę do ryb!
Komentarze 0