Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórkom zielonym ucinam gorzką ciemnozieloną końcówkę. Następnie kroję w kawałki grubości 1-2 cm. Posypuję solą i mieszam. Odstawiam na 24 godziny.
Po tym czasie dokładnie wylewam całą wodę z ogórków. Dodaję olej, wyciśnięty czosnek oraz chili. Dokładnie mieszam.
Ocet wlewam do garnka. Wsypuję cukier. Stawiam na ogniu i zagotowuję cały czas mieszając. Cukier ma rozpuścić się nam w occie.
Przygotowane ogórki układam bardzo ściśnięte w słoiku. Zalewam zalewę. Zakręcam. Pasteryzować kilkanaście minut w temperaturze 90 stopniach.
Joanna