Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

(0)
26min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Cziku1

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
5 
Jajko
5 
Rzodkiewka
2 
Ogórek kiszony
5  plastrów
Szynka w plasterkach
1  pęczek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.27 g
Węglowodany
0.8 g
Tłuszcze
6.69 g
Wartość energetyczna
85.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolejna propozycja jajek faszerowanych.

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    8 min
    Jajka gotujemy na twardo, szynkę drobno kroimy.
  • Krok 2

    5 min
    Szczypiorek siekamy jak najdrobniej, ogórki kroimy i wyciskamy nadmiar soku.
  • Krok 3

    5 min
    Rzodkiewkę siekamy drobno lub trzemy na tarce, jajka obieramy, kroimy na połówki.
  • Krok 4

    5 min
    Wyciągnięte żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy Majonez Dekoracyjny Winiary i mieszamy wszystko. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 5

    3 min
    Białka wypełniamy farszem i układamy na talerzu, smacznego.
Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 1 z 5

Jajka gotujemy na twardo, szynkę drobno kroimy.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 2 z 5

Szczypiorek siekamy jak najdrobniej, ogórki kroimy i wyciskamy nadmiar soku.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 3 z 5

Rzodkiewkę siekamy drobno lub trzemy na tarce, jajka obieramy, kroimy na połówki.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 4 z 5

Wyciągnięte żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy Majonez Dekoracyjny Winiary i mieszamy wszystko. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 5 z 5

Białka wypełniamy farszem i układamy na talerzu, smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z makreli i białego sera

    Pasta z makreli i białego sera

    22 min Łatwy
  • Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Cykoria z jajkiem i jogurtem

    Cykoria z jajkiem i jogurtem

    26 min Łatwy
  • Pasta ze świeżych pomidorów

    Pasta ze świeżych pomidorów

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu