Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ogórki po żydowsku (na zimę)

Ogórki po żydowsku (na zimę)

(1)
20min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest malgos20

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Ogórek gruntowy
1  plaster
Seler naciowy
trochę
Pietruszka
1  kawałek
Marchewka
1  kawałek
Cebula
6  ząbków
Czosnek
trochę
Koperek
1  szklanka
Ocet
0.75  szklanka
Cukier
trochę
Ziele angielskie
trochę
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.46 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcze
0.22 g
Wartość energetyczna
115.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ogórki po żydowsku to doskonały przysmak na zimę. Ogórki są chrupiące i mają doskonały smak. Koniecznie sprawdź, jak je zrobić i gotuj razem z WINIARY!

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.
  • Krok 2

    5 min
    Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.
  • Krok 3

    5 min
    Zalać gorącą zalewą: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli.
  • Krok 4

    1 min
    Pasteryzować 5 minut.
Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 1 z 4

Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 2 z 4

Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 3 z 4

Zalać gorącą zalewą: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli.

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 4 z 4

Pasteryzować 5 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ogórki konserwowe z miodem

    Ogórki konserwowe z miodem

    52 min Łatwy
  • Ogórki małosolne

    Ogórki małosolne

    40 min Łatwy
  • Ogórki kiszone

    Ogórki kiszone

    1 godz Średni
  • Ogórki na ostro z czosnkiem

    Ogórki na ostro z czosnkiem

    17 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu