
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
1 min
Krok 1 z 4
Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.

Krok 2 z 4
Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.

Krok 3 z 4
Zalać gorącą zalewą: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli.

Krok 4 z 4
Pasteryzować 5 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0