Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki po żydowsku to doskonały przysmak na zimę. Ogórki są chrupiące i mają doskonały smak. Koniecznie sprawdź, jak je zrobić i gotuj razem z WINIARY!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.
Krok 2
5 min
Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.
Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.
Krok 2
z
4
Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0