Ogórki po żydowsku (na zimę)

(0)
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest malgos20

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Ogórek gruntowy
1  plaster
Seler naciowy
trochę
Pietruszka
1  kawałek
Marchewka
1  kawałek
Cebula
6  ząbków
trochę
Koperek
1  szklanka
Ocet
0.75  szklanka
Cukier
trochę
Ziele angielskie
trochę
Pieprz i sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.46 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcze
0.22 g
Wartość energetyczna
115.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ogórki po żydowsku to doskonały przysmak na zimę. Ogórki są chrupiące i mają doskonały smak. Koniecznie sprawdź, jak je zrobić i gotuj razem z WINIARY!
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.
Krok 2
5 min
Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.
Krok 3
5 min
Zalać gorącą zalewą: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli.
Krok 4
1 min
Pasteryzować 5 minut.
Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 1 z 4

Ogórki obrać, małe przekroić na pół lub na 4 części, duże można pokroić w plastry 1 cm lub w słupki.

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 2 z 4

Na dno słoika położyć mały plasterek selera lub liść selera, kilka plasterków pietruszki, potem ogórki. Na to plasterki marchewki i cebulki. Dodać czosnek i koper, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i listek laurowy.

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 3 z 4

Zalać gorącą zalewą: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli.

Ogórki po żydowsku (na zimę)

Krok 4 z 4

Pasteryzować 5 minut.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika