Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wspaniały i zaskakujący przepis na ogórki w pikantnej odsłonie z dodatkiem czosnku, wykonaj już dziś w Swoim domu! Według sprawdzonego przepisu ogórki można spożywać od razu lub zakręcić w słoikach na zimę. Ten łatwy przepis ma wielu fanów, zostań nim i Ty! :)
Przygotowanie
1040 min
Krok 1
300 min
Ogórki posypać 6 łyżkami soli i wymieszać. Zostawić na 5 h. Potem przecedzić przez sito.
Krok 2
8 min
Obrać czosnek i przecisnąć.
Krok 3
7 min
Ogórki do garnka, na to czosnek i papryka chili w proszku, Wymieszać.
Krok 4
4 min
Zagotować olej, cukier i ocet.
Krok 5
720 min
Zalać wrzątkiem ogórki. Zostawić przykryte na 12 godzin.
Krok 6
1 min
Po tych 12 godzinach ogórkach można już zajadać. Można też zalać wrzątkiem od razu w słoiczkach, zakręcić i do spiżarni będą na całą zimę:)
Krok 1
z
6
Ogórki posypać 6 łyżkami soli i wymieszać. Zostawić na 5 h. Potem przecedzić przez sito.
Krok 2
z
6
Obrać czosnek i przecisnąć.
Krok 3
z
6
Ogórki do garnka, na to czosnek i papryka chili w proszku, Wymieszać.
Krok 4
z
6
Zagotować olej, cukier i ocet.
Krok 5
z
6
Zalać wrzątkiem ogórki. Zostawić przykryte na 12 godzin.
Krok 6
z
6
Po tych 12 godzinach ogórkach można już zajadać. Można też zalać wrzątkiem od razu w słoiczkach, zakręcić i do spiżarni będą na całą zimę:)
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0