Ogórki na ostro z czosnkiem
1040min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.75 g
Węglowodany
125 g
Tłuszcze
14.1 g
Wartość energetyczna
617.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
1040 min
Krok 1
300 min
Ogórki posypać 6 łyżkami soli i wymieszać. Zostawić na 5 h. Potem przecedzić przez sito.
Krok 2
8 min
Obrać czosnek i przecisnąć.
Krok 3
7 min
Ogórki do garnka, na to czosnek i papryka chili w proszku, Wymieszać.
Krok 4
4 min
Zagotować olej, cukier i ocet.
Krok 5
720 min
Zalać wrzątkiem ogórki. Zostawić przykryte na 12 godzin.
Krok 6
1 min
Po tych 12 godzinach ogórkach można już zajadać. Można też zalać wrzątkiem od razu w słoiczkach, zakręcić i do spiżarni będą na całą zimę:)
Wspaniały i zaskakujący przepis na ogórki w pikantnej odsłonie z dodatkiem czosnku, wykonaj już dziś w Swoim domu! Według sprawdzonego przepisu ogórki można spożywać od razu lub zakręcić w słoikach na zimę. Ten łatwy przepis ma wielu fanów, zostań nim i Ty! :)
Komentarze 0