Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ogórki na ostro z czosnkiem

0
1040 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 kg
Ogórek
6 łyżek
Sól
3 główek
Czosnek
6 łyżek
Papryka chili mielona
16 płaskich łyżek
Olej
1 kg
Cukier
2 szklanek
Ocet

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
125 g
Tłuszcze
14.1 g
Białko
4.75 g
Wartość energetyczna
617.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1040 min
Krok 1
300 min
Ogórki posypać 6 łyżkami soli i wymieszać. Zostawić na 5 h. Potem przecedzić przez sito.
Krok 2
8 min
Obrać czosnek i przecisnąć.
Krok 3
7 min
Ogórki do garnka, na to czosnek i papryka chili w proszku, Wymieszać.
Krok 4
4 min
Zagotować olej, cukier i ocet.
Krok 5
720 min
Zalać wrzątkiem ogórki. Zostawić przykryte na 12 godzin.
Krok 6
1 min
Po tych 12 godzinach ogórkach można już zajadać. Można też zalać wrzątkiem od razu w słoiczkach, zakręcić i do spiżarni będą na całą zimę:)
Ogórki na ostro z czosnkiem

Krok 1 z 6

Ogórki posypać 6 łyżkami soli i wymieszać. Zostawić na 5 h. Potem przecedzić przez sito.

Ogórki na ostro z czosnkiem

Krok 2 z 6

Obrać czosnek i przecisnąć.

Ogórki na ostro z czosnkiem

Krok 3 z 6

Ogórki do garnka, na to czosnek i papryka chili w proszku, Wymieszać.

Ogórki na ostro z czosnkiem

Krok 4 z 6

Zagotować olej, cukier i ocet.

Ogórki na ostro z czosnkiem

Krok 5 z 6

Zalać wrzątkiem ogórki. Zostawić przykryte na 12 godzin.

Ogórki na ostro z czosnkiem

Krok 6 z 6

Po tych 12 godzinach ogórkach można już zajadać. Można też zalać wrzątkiem od razu w słoiczkach, zakręcić i do spiżarni będą na całą zimę:)

Wspaniały i zaskakujący przepis na ogórki w pikantnej odsłonie z dodatkiem czosnku, wykonaj już dziś w Swoim domu! Według sprawdzonego przepisu ogórki można spożywać od razu lub zakręcić w słoikach na zimę. Ten łatwy przepis ma wielu fanów, zostań nim i Ty! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika