Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Antipasto warzywne
Dodaj do CookBook

Antipasto warzywne

(0)
22 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Anna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Papryka czerwona
300  g
Cukinia
300  g
Pieczarki
100  ml
Oliwa z oliwek
1  ząbek
Czosnek
200  ml
Woda
4  łyżeczek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1  łyżeczka
Tymianek
2  łyżeczek
Oregano
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12 g
Wartość energetyczna
269 kcal
Tłuszcze
23.6 g
Białko
4.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Prosta, szybka przekąska urozmaici Twoje menu. Z powodzeniem możesz przygotować ją na co dzień – w sam raz na mały głód, jak i na rodzinną imprezę albo spotkanie ze znajomymi. Poznaj nasz pomysł na antipasto – przepis już na Ciebie czeka! Teraz nic nie stoi na przeszkodzie, aby spędzić wieczór we włoskim stylu. Przygotuj z nami to danie.


Antipasto - co to jest?

Antipasto to przystawka przed daniem głównym, znana głównie z kuchni włoskiej i przygotowywana z popularnych tam składników. Zawartość antipasto może różnić się w zależności od regionu. Taką przystawkę zazwyczaj serwuje się je na jednym, dużym talerzu, z którego każdy nakłada sobie to, na co ma ochotę. To pobudzające apetyt małe co nieco.


Warzywne antipasto

Nasze antipasto zrobisz z kilku warzyw – świetnie sprawdzi się np. cukinia, pieczarki i papryka. Ale jeśli masz pod ręką jakieś inne warzywa, również możesz je dodać i podsmażyć z pozostałymi. Smak podkręci bulion warzywny WINIARY, czosnek oraz suszone zioła.

Antipasto podawaj na zimno z dodatkiem chrupiącej bagietki lub ugotowanym ryżem. Może ono być też dodatkiem do serów oraz do marynowanych mięs lub wędlin. Smacznego!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    6 min
    Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ćwiartki. Umyj i pokrój cukinie. Pieczarki oczyść i przekrój na pół.
  • Krok 2

    7 min
    Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Stopniowo podsmaż na niej warzywa. Zdejmij je z patelni.
  • Krok 3

    2 min
    Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelnię wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulion warzywny WINIARY. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Ułóż warzywa w misce, zalej bulionem warzywnym i pozostaw do namoczenia na 2-3 godziny. Po tym czasie podawaj z bagietką lub ugotowanym ryżem.
Antipasto warzywne

Krok 1 z 5

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ćwiartki. Umyj i pokrój cukinie. Pieczarki oczyść i przekrój na pół.

Antipasto warzywne

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Stopniowo podsmaż na niej warzywa. Zdejmij je z patelni.

Antipasto warzywne

Krok 3 z 5

Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie.

Antipasto warzywne

Krok 4 z 5

Na patelnię wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulion warzywny WINIARY. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano i pieprzem.

Antipasto warzywne

Krok 5 z 5

Ułóż warzywa w misce, zalej bulionem warzywnym i pozostaw do namoczenia na 2-3 godziny. Po tym czasie podawaj z bagietką lub ugotowanym ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Tapas
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu