Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Antipasto warzywne

Antipasto warzywne

(0)
22min
Łatwy
Autorem przepisu jest Anna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Papryka czerwona
300  g
Cukinia
300  g
Pieczarki
100  ml
Oliwa z oliwek
1  ząbek
Czosnek
200  ml
Woda
4  łyżeczek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1  łyżeczka
Tymianek
2  łyżeczek
Oregano
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.68 g
Węglowodany
11.96 g
Tłuszcze
23.57 g
Wartość energetyczna
269.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Prosta, szybka przekąska urozmaici Twoje menu. Z powodzeniem możesz przygotować ją na co dzień – w sam raz na mały głód, jak i na rodzinną imprezę albo spotkanie ze znajomymi. Poznaj nasz pomysł na antipasto – przepis już na Ciebie czeka! Teraz nic nie stoi na przeszkodzie, aby spędzić wieczór we włoskim stylu. Przygotuj z nami to danie.


Antipasto - co to jest?

Antipasto to przystawka przed daniem głównym, znana głównie z kuchni włoskiej i przygotowywana z popularnych tam składników. Zawartość antipasto może różnić się w zależności od regionu. Taką przystawkę zazwyczaj serwuje się je na jednym, dużym talerzu, z którego każdy nakłada sobie to, na co ma ochotę. To pobudzające apetyt małe co nieco.


Warzywne antipasto

Nasze antipasto zrobisz z kilku warzyw – świetnie sprawdzi się np. cukinia, pieczarki i papryka. Ale jeśli masz pod ręką jakieś inne warzywa, również możesz je dodać i podsmażyć z pozostałymi. Smak podkręci bulion warzywny WINIARY, czosnek oraz suszone zioła.

Antipasto podawaj na zimno z dodatkiem chrupiącej bagietki lub ugotowanym ryżem. Może ono być też dodatkiem do serów oraz do marynowanych mięs lub wędlin. Smacznego!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    6 min
    Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ćwiartki. Umyj i pokrój cukinie. Pieczarki oczyść i przekrój na pół.
  • Krok 2

    7 min
    Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Stopniowo podsmaż na niej warzywa. Zdejmij je z patelni.
  • Krok 3

    2 min
    Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelnię wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulion warzywny WINIARY. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Ułóż warzywa w misce, zalej bulionem warzywnym i pozostaw do namoczenia na 2-3 godziny. Po tym czasie podawaj z bagietką lub ugotowanym ryżem.
Antipasto warzywne

Krok 1 z 5

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ćwiartki. Umyj i pokrój cukinie. Pieczarki oczyść i przekrój na pół.

Antipasto warzywne

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Stopniowo podsmaż na niej warzywa. Zdejmij je z patelni.

Antipasto warzywne

Krok 3 z 5

Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie.

Antipasto warzywne

Krok 4 z 5

Na patelnię wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulion warzywny WINIARY. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano i pieprzem.

Antipasto warzywne

Krok 5 z 5

Ułóż warzywa w misce, zalej bulionem warzywnym i pozostaw do namoczenia na 2-3 godziny. Po tym czasie podawaj z bagietką lub ugotowanym ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska
  • Tapas
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Ciasto sypane z truskawkami

    Ciasto sypane z truskawkami

    1 godz 4 min Łatwy
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Sałata masłowa ze śmietaną

    Sałata masłowa ze śmietaną

    10 min Łatwy
  • Zupa ziemniaczana z maślanką i boczkiem

    Zupa ziemniaczana z maślanką i boczkiem

    40 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu