Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sos bearneński (bearnaise)
Dodaj do CookBook

Sos bearneński (bearnaise)

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Saskia
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Cebula szalotka
120  g
Masło
100  ml
Woda
3  łyżek
Białe wino
1  opakowanie
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
2  gałązek
Estragon
20  g
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.1 g
Wartość energetyczna
317.6 kcal
Tłuszcze
33 g
Białko
1.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz idealnego sosu do ryb, mięs lub warzyw? Jeśli tak, spróbuj kremowego sosu bearneńskiego z pysznymi ziołami! Podpowiemy Ci, jak go zrobić krok po kroku. Zobacz nasz pomysł na sos béarnaise, który podkreśli smak wielu Twoich potraw.


Sos bearnaise – pyszny dodatek do mięsa, ryb i warzyw

Sos bearneński powstał na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem aromatycznego estragonu i szalotki. Taki dodatek super pasuje m.in. do pieczonych lub grillowanych mięs oraz warzyw, steków lub ryb (choć w tym przypadku estragon można zastąpić kolendrą). Możesz go serwować również z jajkami na twardo lub jajkami w koszulce.


Sos béarnaise – przepis

Do przygotowania naszego sosu bearneńskiego potrzebujesz tylko kilku składników, które musisz dobrze połączyć. Warto pilnować, aby sos się nie zwarzył. Możesz go też doprawić do smaku, dodając więcej ziół lub przypraw. Chcesz podkręcić Twoje mięsne lub warzywne posiłki? Koniecznie sprawdź ten przepis. Smacznego!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    2 min
    Obierz i drobno posiekaj szalotki.
  • Krok 2

    5 min
    W rondelku rozgrzej 20 g masła. Podsmaż na nim szalotkę, aż będzie szklista. Zalej zimną wodą i białym winem.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj Sos Śmietanowo-Koperkowy WINIARY, dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  • Krok 4

    3 min
    Resztę masła pokrój na kawałki, dodaj do sosu, aż się rozpuści. Estragon i pietruszkę umyj, drobno posiekaj i też dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj.
Sos bearneński (bearnaise)

Krok 1 z 4

Obierz i drobno posiekaj szalotki.

Sos bearneński (bearnaise)

Krok 2 z 4

W rondelku rozgrzej 20 g masła. Podsmaż na nim szalotkę, aż będzie szklista. Zalej zimną wodą i białym winem.

Sos bearneński (bearnaise)

Krok 3 z 4

Dodaj Sos Śmietanowo-Koperkowy WINIARY, dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Sos bearneński (bearnaise)

Krok 4 z 4

Resztę masła pokrój na kawałki, dodaj do sosu, aż się rozpuści. Estragon i pietruszkę umyj, drobno posiekaj i też dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dip
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biały sos do mięsa

    Biały sos do mięsa

    19 min Łatwy
  • Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

    Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

    1 godz 1 min Łatwy
  • Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem Winiary

    Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem Winiary

    26 min Łatwy
  • Grillowane kalarepki z sałatką w sosie ziołowym

    Grillowane kalarepki z sałatką w sosie ziołowym

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu