Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinia z grilla to alternatywa dla mięsa lub po prostu warzywny dodatek do niego. Cukinię grillujemy podzieloną na kawałki, wcześniej nakłuwając je widelcem i obtaczając w aromatycznej marynacie z czosnku, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Spróbuj rumianej cukinii z grilla, a już nigdy nie zabraknie jej na Twoim ruszcie!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Drobno posiekany czosnek połącz z oliwą, solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Krok 2
10 min
Cukinię przetnij na 4 części i ponakłuwaj widelcem. Wysmaruj dokładnie marynatą.
Krok 3
30 min
Odstaw na 30 minut.
Krok 4
20 min
Ułóż cukinie wraz z marynatą na ruszcie i grilluj przez około 10 minut z każdej strony, aż cukinia będzie lekko brązowa, miękka, ale i dość jędrna.
Krok 1
z
4
Drobno posiekany czosnek połącz z oliwą, solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Krok 2
z
4
Cukinię przetnij na 4 części i ponakłuwaj widelcem. Wysmaruj dokładnie marynatą.
Krok 3
z
4
Odstaw na 30 minut.
Krok 4
z
4
Ułóż cukinie wraz z marynatą na ruszcie i grilluj przez około 10 minut z każdej strony, aż cukinia będzie lekko brązowa, miękka, ale i dość jędrna.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0