Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tzatzyki - sos

(0)
15min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  ml
Jogurt naturalny
1 
Ogórek sałatkowy
2  łyżek
Posiekany szczypiorek
1  łyżka
Mięta
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.36 g
Węglowodany
5.32 g
Tłuszcze
3.64 g
Wartość energetyczna
60.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
10 min
Ogórek obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól, odciśnij sok.
Krok 2
5 min
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem, ogórkiem, szczypiorkiem i posiekaną miętą.
Tzatzyki - sos

Krok 1 z 2

Ogórek obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól, odciśnij sok.

Tzatzyki - sos

Krok 2 z 2

Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem, ogórkiem, szczypiorkiem i posiekaną miętą.

Tzatzyki, czyli popularny grecki sos jogurtowy, możemy łatwo zrobić we własnej kuchni, wykorzystując Majonez Dekoracyjny WINIARY, który wystarczy połączyć ze startym na grubej tarce sałatkowym ogórkiem, szczypiorkiem oraz świeżą miętą. W Grecji i Turcji serwuje się go jako dodatek do gyros lub souvlaki, a my możemy dodawać go przez cały letni sezon do wszelkich grillowanych mięs (od kiełbas, przez karkówkę, żeberka, drób, po wołowinę), surowych lub grillowanych warzyw oraz oczywiście ze świeżą, chrupiącą bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha