Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leczo z boczniakami i cukinią

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Cebula
1 
Czerwona cebula
40 dag
Pomidory
2 
Papryka czerwona
2 
Cukinia
30 dag
Kiełbasa podwawelska
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 ząbek
Czosnek
2 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Cukier
30 dag
Boczniaki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.84 g
Białko
6.1 g
Tłuszcze
23.58 g
Wartość energetyczna
344.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Na rozgrzanej 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę.
Krok 2
5 min
Boczniaki pokroić w paski. Dodać do cebuli, podsmażyć.
Krok 3
5 min
Paprykę pokroić w słupki. Na pozostałym oleju poddusić pokrojoną paprykę.
Krok 4
5 min
Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, dodać podsmażoną paprykę, wlać odrobinę wody i dusić przez kilka minut.
Krok 5
5 min
Obraną z osłonki kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni.
Krok 6
5 min
Do półmiękkich warzyw wsypać boczniaki. Dodać rumianą kiełbasę.
Krok 7
15 min
Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane pomidory dodać do garnka. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.
Krok 8
5 min
Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 9
5 min
Doprawić do smaku przyprawą Ziarenka, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.
Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 1 z 9

Na rozgrzanej 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 2 z 9

Boczniaki pokroić w paski. Dodać do cebuli, podsmażyć.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 3 z 9

Paprykę pokroić w słupki. Na pozostałym oleju poddusić pokrojoną paprykę.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 4 z 9

Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, dodać podsmażoną paprykę, wlać odrobinę wody i dusić przez kilka minut.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 5 z 9

Obraną z osłonki kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 6 z 9

Do półmiękkich warzyw wsypać boczniaki. Dodać rumianą kiełbasę.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 7 z 9

Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane pomidory dodać do garnka. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 8 z 9

Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku zmiażdżonym czosnkiem.

Leczo z boczniakami i cukinią

Krok 9 z 9

Doprawić do smaku przyprawą Ziarenka, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.

Nawet latem bywają takie chłodne dni, że chce się zjeść ciepły i sycący obiad. Właśnie na takie chwile idealny będzie przepis na leczo z boczniakami i cukinią. Cukinia jest warzywem, które można jeść na niezliczona ilość sposobów, a każdy z nich sprawi, że warzywo to odsłoni odrobinę nowe oblicze. Tak też jest w tym leczo, w którym cukinia została połączona z boczniakami, pomidorami, papryką i kiełbasą podwawelską. Wspaniałego aromatu całości nadaje Przyprawa JARZYNKA WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika