Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Sos jogurtowo-musztardowy

Sos jogurtowo-musztardowy

(0)
4min
Łatwy
Autorem przepisu jest Jose Troya

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
240  g
Gęsty jogurt naturalny
3  łyżek
Musztarda
1  szczypta
Czosnek granulowany
trochę
Suszone Oregano
trochę
Tymianek Zobacz naszą wskazówkę
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.45 g
Węglowodany
1.62 g
Tłuszcze
1.41 g
Wartość energetyczna
28.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Sos jogurtowo-musztardowy podkreśli smak wielu potraw, a jednocześnie jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Zrobienie do nie zajmie Ci więcej niż kilka minut, a sałatki, grillowane mięsa lub warzywa, a także różne pieczone dania zyskają zupełnie nowy, ciekawszy smak.

Bazą naszego sosu musztardowo-jogurtowego jest oczywiście jogurt naturalny – najlepiej sprawdzi się ten o gęstej konsystencji, np. jogurt grecki. Wystarczy, że dodasz do niego musztardę, granulowany czosnek, suszone zioła i gotowe. Teraz zostaje tylko wymieszanie wszystkich składników i schłodzenie sosu. Delikatnie słodzony będzie smakował najlepiej.

Jeśli chcesz, możesz też dopasować sos jogurtowo-musztardowy do swoich smaków, dodając składniki, które lubisz lub to, co akurat masz pod reką. Zamiast suszonych ziół możesz dodać świeżo posiekane listki tymianku, rozmarynu oraz dodać coś od siebie, np. natkę pietruszki lub kolendrę. Dzięki temu za każdym razem sos będzie smakował inaczej i nie znudzi się Twoim bliskim.

Zobacz nasz przepis na sos musztardowo-jogurtowy, który pasuje do wielu dań – taki dodatek warto mieć pod ręką lub w razie potrzeby móc go przygotować w mgnieniu oka.

Przygotowanie

4 min
  • Krok 1

    2 min
    W słoiczku umieść wszystkie składniki. Potrząsaj słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą.
  • Krok 2

    1 min
    Sos włóż na chwilę do lodówki, żeby się schłodził.
  • Krok 3

    1 min
    Gotowy sos jogurtowo-musztardowy pasuje do sałatek, grillowanych mięs i warzyw lub domowych frytek.
Sos jogurtowo-musztardowy

Krok 1 z 3

W słoiczku umieść wszystkie składniki. Potrząsaj słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą.

Sos jogurtowo-musztardowy

Krok 2 z 3

Sos włóż na chwilę do lodówki, żeby się schłodził.

Sos jogurtowo-musztardowy

Krok 3 z 3

Gotowy sos jogurtowo-musztardowy pasuje do sałatek, grillowanych mięs i warzyw lub domowych frytek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sos Tysiąca Wysp

    Sos Tysiąca Wysp

    40 min Łatwy
  • Dressing musztardowy

    Dressing musztardowy

    11 min Łatwy
  • Dip (sos) różowy

    Dip (sos) różowy

    6 min Łatwy
  • Sos kaparowy

    Sos kaparowy

    11 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu