Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka rozcinamy na filety o grubości około 1 cm.
Papryczkę chilli drobno siekamy i mieszamy z olejem, sokiem z limonki oraz cayenne i wędzoną papryką.
Marynatą zalewamy kurczaka i odstawiamy na około 2 godziny.
Następnie układamy go na rozgrzanym grillu pieczemy z dwóch stron około 30 minut.
Sałatę mieszamy z rukolą.
Za pomocą głębokiej łyżeczki z melona wybieramy kuleczki.
Układamy na sałacie.
Gotowego kurczaka kroimy na plasterki i dodajemy do sałatki.
Całość skrapiamy sokiem z limonki oraz sosem tabasco.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0