Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Puree ze słodkich ziemniaków

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

3 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
500  g
Bataty
100  ml
Mleko 1,5%
30  g
Masło
2  łodyg
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.98 g
Węglowodany
35.24 g
Tłuszcze
8.83 g
Wartość energetyczna
235.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chcesz spróbować batatów? A może szukasz nowych sposobów na to niebanalne warzywo? Nasza wariacja na temat słodkich ziemniaków jest szybka i łatwa do zrobienia w domu. Puree z batatów świetnie będzie pasować do mocno przyprawionego steka medium rare. Jak zrobić puree z batatów? Sprawdź!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozpuść Bulion warzywny WINIARY we wrzącej wodzie.
  • krok 2

    19 min
    Bataty obierz i pokrój na kawałki ok. 4 x 4 cm. Wlej je do wrzącej wody, gotuj przez około 15 minut, aż się ugotują, a następnie odcedź.
  • Krok 3

    3 min
    Ugotowane bataty rozgnieć tłuczkiem, dodając jednocześnie mleko i masło, aż powstanie gładka masa.
  • Krok 4

    2 min
    Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyżek i posiekaj. Następnie wymieszaj z puree.
Puree ze słodkich ziemniaków

Krok 1 z 4

Rozpuść Bulion warzywny WINIARY we wrzącej wodzie.

Puree ze słodkich ziemniaków

krok 2 z 4

Bataty obierz i pokrój na kawałki ok. 4 x 4 cm. Wlej je do wrzącej wody, gotuj przez około 15 minut, aż się ugotują, a następnie odcedź.

Puree ze słodkich ziemniaków

Krok 3 z 4

Ugotowane bataty rozgnieć tłuczkiem, dodając jednocześnie mleko i masło, aż powstanie gładka masa.

Puree ze słodkich ziemniaków

Krok 4 z 4

Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyżek i posiekaj. Następnie wymieszaj z puree.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia niemiecka
  • Lunch
  • Obiad
  • Pełny posiłek
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Penne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

    40 min Łatwy
  • Quesadilla ze słodkich ziemniaków z guacamole

    30 min Średni
  • Zupa serowa zapiekana

    38 min Łatwy
  • Pyszne gnocchi dyniowe z boczkiem

    1 godz 5 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu