Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chcesz spróbować batatów? A może szukasz nowych sposobów na to niebanalne warzywo? Nasza wariacja na temat słodkich ziemniaków jest szybka i łatwa do zrobienia w domu. Puree z batatów świetnie będzie pasować do mocno przyprawionego steka medium rare. Jak zrobić puree z batatów? Sprawdź!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
1 min
Rozpuść Bulion warzywny WINIARY we wrzącej wodzie.
krok 2
19 min
Bataty obierz i pokrój na kawałki ok. 4 x 4 cm. Wlej je do wrzącej wody, gotuj przez około 15 minut, aż się ugotują, a następnie odcedź.
Krok 3
3 min
Ugotowane bataty rozgnieć tłuczkiem, dodając jednocześnie mleko i masło, aż powstanie gładka masa.
Krok 4
2 min
Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyżek i posiekaj. Następnie wymieszaj z puree.
Krok 1
z
4
Rozpuść Bulion warzywny WINIARY we wrzącej wodzie.
krok 2
z
4
Bataty obierz i pokrój na kawałki ok. 4 x 4 cm. Wlej je do wrzącej wody, gotuj przez około 15 minut, aż się ugotują, a następnie odcedź.
Krok 3
z
4
Ugotowane bataty rozgnieć tłuczkiem, dodając jednocześnie mleko i masło, aż powstanie gładka masa.
Krok 4
z
4
Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyżek i posiekaj. Następnie wymieszaj z puree.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0