Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem
Dodaj do CookBook

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 
Cukinia
1 
Papryka żółta lub czerwona
1 
Bakłażan
1 
Czerwona cebula
4  łyżek
Olej lub oliwa
3  łyżek
Ocet balsamiczny
3  gałązek
Rozmaryn świeży
0.5  łyżeczka
Cukier
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.1 g
Wartość energetyczna
200.8 kcal
Tłuszcze
15 g
Białko
2.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lubisz rozpływać się nad aromatem grillowych potraw? Odkryj nowy smak i zapach marynowanych warzyw z grilla! Dobrze przygotowane warzywa z grilla potrafią przyprawić o zwiększony apetyt i szybsze bicie serca… szczególnie, gdy wzbogacisz ich smak Sosem Czosnkowym WINIARY. Aby raczyć się wybornym smakiem warzyw z grilla, wystarczy wymieszać cukinię, paprykę, bakłażan i czerwoną cebulę w marynacie i grillować warzywa tak długo, jak lubisz. Są doskonałym dodatkiem do innych grillowanych potraw!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    6 min
    Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.
  • Krok 2

    3 min
    Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.
  • Krok 6

    1 min
    Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.
Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 1 z 6

Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 2 z 6

Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 3 z 6

Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 4 z 6

Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 5 z 6

Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 6 z 6

Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Grill
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mac’n’cheese z warzywami i ferią ziół

    Mac’n’cheese z warzywami i ferią ziół

    42 min Łatwy
  • Barszcz biały na warzywnym bulionie z grzybami oraz pieczonymi warzywami

    Barszcz biały na warzywnym bulionie z grzybami oraz pieczonymi warzywami

    2 godz 9 min Łatwy
  • Kurczak w sosie sweet chili z warzywami

    Kurczak w sosie sweet chili z warzywami

    20 min Łatwy
  • Tarta z warzywami I szpinakiem

    Tarta z warzywami I szpinakiem

    42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu