Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 
Cukinia
1 
Papryka żółta lub czerwona
1 
Bakłażan
1 
Czerwona cebula
4  łyżek
Olej lub oliwa
3  łyżek
Ocet balsamiczny
3  gałązek
Rozmaryn świeży
0.5  łyżeczka
Cukier
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.54 g
Węglowodany
16.12 g
Tłuszcze
15.14 g
Wartość energetyczna
202.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lubisz rozpływać się nad aromatem grillowych potraw? Odkryj nowy smak i zapach marynowanych warzyw z grilla! Dobrze przygotowane warzywa z grilla potrafią przyprawić o zwiększony apetyt i szybsze bicie serca… szczególnie, gdy wzbogacisz ich smak Sosem Czosnkowym WINIARY. Aby raczyć się wybornym smakiem warzyw z grilla, wystarczy wymieszać cukinię, paprykę, bakłażan i czerwoną cebulę w marynacie i grillować warzywa tak długo, jak lubisz. Są doskonałym dodatkiem do innych grillowanych potraw!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    6 min
    Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.
  • Krok 2

    3 min
    Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.
  • Krok 6

    1 min
    Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.
Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 1 z 6

Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 2 z 6

Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 3 z 6

Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 4 z 6

Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 5 z 6

Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 6 z 6

Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Grill
  • Kuchnie świata
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Łosoś z piekarnika (pieczony łosoś z warzywami)

    Łosoś z piekarnika (pieczony łosoś z warzywami)

    52 min Łatwy
  • Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

    Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

    1 godz 12 min Średni
  • Karkówka z grilla z Sosem czosnkowym WINIARY

    Karkówka z grilla z Sosem czosnkowym WINIARY

    1 godz 24 min Łatwy
  • Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

    Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu