Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz jagnięcy z wiosennymi warzywami
Dodaj do CookBook

Gulasz jagnięcy z wiosennymi warzywami

(1)
55 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Łopatka lub karkówka jagnięca
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
300  ml
Woda
200  g
Groszek mrożony
10 
Małe ziemniaki
4 
Mała rzepa
4 
Młoda marchewka
1 
Cukinia
7 
Nieduża cebula
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
89.1 g
Wartość energetyczna
412.6 kcal
Tłuszcze
2.2 g
Białko
18 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Gulasz jagnięcy to pomysł na smaczny, lekkostrawny obiad dla całej rodziny, który posmakuje wszystkim fanom mięsnych dań. Sprawdzi się jako niedzielny posiłek, ale możesz też przygotować ten gulasz dla gości na rodzinne uroczystości lub spotkania ze znajomymi – z pewnością będą zadowoleni i poproszą o dokładkę. Gulasz jagnięcy z warzywami przygotowany według poniższego przepisu to idealny przykład dania jednogarnkowego. Składniki mięsne i warzywne gotują się w jednym naczyniu, dzięki czemu powstaje wyjątkowa mieszanka smaków i aromatów.

 

Głównym składnikiem tego gulaszu jest jagnięcina, która ma łagodny smak, jest chudym mięsem, a po ugotowaniu lub duszeniu pozostaje krucha. Jest też źródłem wielu cennych witamin i minerałów.

 

Nasz gulasz z jagnięciny dobrze smakuje nie tylko z cukinią, cebulą, ziemniakami i rzepą, ale też z innymi warzywami – możesz wykorzystać sezonowe produkty lub te, które akurat masz w swojej kuchni. Dodatkiem do niego mogą być też domowe pikle lub kiszonki oraz gotowane ziemniaki albo kasza – w zależności od tego, co lubisz Ty i twoi bliscy. To proste, jednogarnkowe danie, które posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Zobacz nasz przepis i zrób z nami ten aromatyczny gulasz z jagnięciny.

 

Idealną przyprawą do tego dania jest kostka rosołowa Winiary. Możesz jednak wzbogacić smak, dodając także czosnek granulowany, mieloną paprykę, pieprz albo wino. Gulasz z jagnięciny z warzywami to przepis na delikatne mięso, jednak, jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pokusić się o drobne modyfikacje bazowej receptury.

 

Polecane przepisy

Gulasz grzybowy
Farsz do langosza - gulasz po zbójnicku
Placki ziemniaczane z gulaszem

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    3 min
    Obierz warzywa (z wyjątkiem cukinii), umyj je i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    W rondelku podsmaż jagnięcinę i cebulę na średnim ogniu przez około 10 minut.
  • Krok 3

    2 min
    Do garnka z jagnięciną dodaj warzywa, groszek, wodę i kostkę WINIARY.
  • Krok 4

    40 min
    Doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu przez około 40 minut. Gotowy gulasz jagnięcy podawaj na gorąco!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa gulaszowa

    Zupa gulaszowa

    2 godz 5 min Łatwy
  • Gulasz z karkówki

    Gulasz z karkówki

    46 min Łatwy
  • Gulasz węgierski

    Gulasz węgierski

    13 godz 15 min Łatwy
  • Gulasz z żołądków drobiowych

    Gulasz z żołądków drobiowych

    51 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu