Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Farsz do langosza - gulasz po zbójnicku
Dodaj do CookBook

Farsz do langosza - gulasz po zbójnicku

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny
  • Przepis wariant wegetariański
    Wegetariański
  • Przepis dobry dla dzieci
    Dobry dla dzieci
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
400  g
Wieprzowina na gulasz
1 
Cebula
100  ml
Kwaśna śmietana
100  g
Ser żółty tarty
trochę
Sól do smaku
trochę
Pieprz do smaku
1  łyżka
Olej do smażenia
0.5  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.6 g
Wartość energetyczna
426.4 kcal
Tłuszcze
26 g
Białko
30.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chcesz ugotować dla całej rodziny pyszne i sycące danie? Gulasz będzie idealnym pomysłem na obiad. Langosz po zbójnicku z gulaszem wieprzowym i Sosem Spaghetti WINIARY z pewnością nasyci całą rodzinę. Placek drożdżowy smażony w głębokim tłuszczu z mięsnym dodatkiem brzmi jak spełnienie marzeń każdego domowego "głodomora". Smak dania podkreśli dodatkowo kleks kwaśnej śmietany - nie zapomnij o nim!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    45 min
    Mięso na gulasz pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj cebulę i smaż, aż będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Podlej szklanką wody i duś na średniej mocy ok. 45 min., aż mięso będzie miękkie.
  • Krok 4

    5 min
    Gotowe placki z przepisu na langosz - przepis podstawowy posyp tartym serem. Na połowie placka ułóż gulasz z sosem i udekoruj kwaśną śmietaną. Całość złóż na pół jak klasyczny placek po zbójnicku.
Farsz do langosza - gulasz po zbójnicku

Krok 1 z 2

Mięso na gulasz pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj cebulę i smaż, aż będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Podlej szklanką wody i duś na średniej mocy ok. 45 min., aż mięso będzie miękkie.

Farsz do langosza - gulasz po zbójnicku

Krok 4 z 2

Gotowe placki z przepisu na langosz - przepis podstawowy posyp tartym serem. Na połowie placka ułóż gulasz z sosem i udekoruj kwaśną śmietaną. Całość złóż na pół jak klasyczny placek po zbójnicku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz wigilijny z uszkami z farszem pieczarkowym

    Barszcz wigilijny z uszkami z farszem pieczarkowym

    2 godz 20 min Średni
  • Naleśniki - Sakiewki z farszem

    Naleśniki - Sakiewki z farszem

    1 godz 55 min Średni
  • Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    1 godz Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu