Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Farsz do langosza z kurczakiem i warzywami po meksykańsku

0
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Sos Meksykański WINIARY
400  g
Filet z kurczaka
1  średni
Papryka
1 
Marchewka
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej do smażenia
0.5  łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.23 g
Węglowodany
19.68 g
Tłuszcze
5.22 g
Wartość energetyczna
231.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę, a marchew w talarki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj marchewkę i paprykę i smaż jeszcze 3 min. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Duś całość ok. 15 min.
Krok 4
5 min
Na przygotowanych zgodnie z przepisem na langosze (przepis podstawowy) i usmażonych plackach ułóż sos z warzywami. Podawaj posypane natką pietruszki.
Farsz do langosza z kurczakiem i warzywami po meksykańsku

Krok 1 z 2

Mięso pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę, a marchew w talarki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj marchewkę i paprykę i smaż jeszcze 3 min. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Duś całość ok. 15 min.

Farsz do langosza z kurczakiem i warzywami po meksykańsku

Krok 4 z 2

Na przygotowanych zgodnie z przepisem na langosze (przepis podstawowy) i usmażonych plackach ułóż sos z warzywami. Podawaj posypane natką pietruszki.

Węgry z Meksykiem łączy w kuchni czerwona papryka. Połącz na jednym talerzu te dwa kraje - przygotuj langosz z kurczakiem i warzywami po meksykańsku! Sos Meksykański WINIARY świetnie połączy całość, a kolendra nieco odświeży i będzie idealnym ziołowym dodatkiem do węgierskiego, smażonego na głębokim tłuszczu placka. Langosz z kurczakiem i warzywami po meksykańsku będzie doskonałą propozycją dla całej rodziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika