Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Węgry z Meksykiem łączy w kuchni czerwona papryka. Połącz na jednym talerzu te dwa kraje - przygotuj langosz z kurczakiem i warzywami po meksykańsku! Sos Meksykański WINIARY świetnie połączy całość, a kolendra nieco odświeży i będzie idealnym ziołowym dodatkiem do węgierskiego, smażonego na głębokim tłuszczu placka. Langosz z kurczakiem i warzywami po meksykańsku będzie doskonałą propozycją dla całej rodziny.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę, a marchew w talarki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj marchewkę i paprykę i smaż jeszcze 3 min. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Duś całość ok. 15 min.
Krok 4
5 min
Na przygotowanych zgodnie z przepisem na langosze (przepis podstawowy) i usmażonych plackach ułóż sos z warzywami. Podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 1
z
2
Mięso pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę, a marchew w talarki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj marchewkę i paprykę i smaż jeszcze 3 min. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Duś całość ok. 15 min.
Krok 4
z
2
Na przygotowanych zgodnie z przepisem na langosze (przepis podstawowy) i usmażonych plackach ułóż sos z warzywami. Podawaj posypane natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0