Farsz do langosza z kurczakiem i warzywami po meksykańsku
20min
Łatwy
Warianty przepisu
.
Wartości odżywcze
Białko
23.23 g
Węglowodany
19.68 g
Tłuszcze
5.22 g
Wartość energetyczna
231.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę, a marchew w talarki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj marchewkę i paprykę i smaż jeszcze 3 min. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Duś całość ok. 15 min.
Krok 4
5 min
Na przygotowanych zgodnie z przepisem na langosze (przepis podstawowy) i usmażonych plackach ułóż sos z warzywami. Podawaj posypane natką pietruszki.
Węgry z Meksykiem łączy w kuchni czerwona papryka. Połącz na jednym talerzu te dwa kraje - przygotuj langosz z kurczakiem i warzywami po meksykańsku! Sos Meksykański WINIARY świetnie połączy całość, a kolendra nieco odświeży i będzie idealnym ziołowym dodatkiem do węgierskiego, smażonego na głębokim tłuszczu placka. Langosz z kurczakiem i warzywami po meksykańsku będzie doskonałą propozycją dla całej rodziny.
Komentarze 0