Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Placki ziemniaczane z gulaszem
Dodaj do CookBook

Placki ziemniaczane z gulaszem

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Wieprzowina surowa
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
900  g
Ziemniaki
1 
Jajko
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.1 g
Wartość energetyczna
483.9 kcal
Tłuszcze
22 g
Białko
41.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz obiady jednodaniowe, to placki ziemniaczane z gulaszem będą potrawą, która z pewnością przypadnie Ci do gustu. Przygotowanie tego dania zabierze trochę czasu, jednak warto go zainwestować, gdyż efekt końcowy jest naprawdę smakowity! Mięso gulaszowe przyrządź z WINIARY POMYSŁ NA… gulasz paprykowy, a przekonasz się, że cały obiad nabierze niepowtarzalnego aromatu.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    1 min
    Przygotuj gulasz:
  • Krok 2

    15 min
    Piekarnik rozgrzej do 180°C. Mięso gulaszowe pokrój w średnią kostkę i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
  • Krok 3

    5 min
    W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania, dobrze wymieszaj i wlej do woreczka z mięsem. Woreczek zamknij czerwoną zapinką i delikatnie obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
  • Krok 4

    5 min
    Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na najniższym poziomie przez 90 minut.
  • Krok 5

    0 min
    W międzyczasie przygotuj placki:
  • Krok 6

    15 min
    Ziemniaki obierz opłucz. Cebulę obierz. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce (najmniejsze oczka). Dodaj jajko i mąkę pszenną ok 3 duże łyżki.
  • Krok 7

    5 min
    Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Krok 8

    20 min
    Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i nałóż ok 2 łyżki masy na jednego placka. Smaży na złoto ok 2 do 3 minut z każdej strony.
  • Krok 9

    0 min
    Gotowej placki przekładaj na talerz i odsączaj z tłuszczu papierowym ręcznikiem.
  • Krok 10

    1 min
    Kiedy gulasz jest gotowy wyjmij go z piekarnika, rozetnij woreczek i ostrożnie przelej zawartość do naczynia żaroodpornego.
  • Krok 11

    3 min
    Placki podawaj polane gulaszem, posypane natką, a jeśli lubisz – z dodatkiem kleksa kwaśnej śmietany.
Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 1 z 11

Przygotuj gulasz:

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 2 z 11

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Mięso gulaszowe pokrój w średnią kostkę i włóż do woreczka z górnej części opakowania.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 3 z 11

W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania, dobrze wymieszaj i wlej do woreczka z mięsem. Woreczek zamknij czerwoną zapinką i delikatnie obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 4 z 11

Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na najniższym poziomie przez 90 minut.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 5 z 11

W międzyczasie przygotuj placki:

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 6 z 11

Ziemniaki obierz opłucz. Cebulę obierz. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce (najmniejsze oczka). Dodaj jajko i mąkę pszenną ok 3 duże łyżki.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 7 z 11

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 8 z 11

Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i nałóż ok 2 łyżki masy na jednego placka. Smaży na złoto ok 2 do 3 minut z każdej strony.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 9 z 11

Gotowej placki przekładaj na talerz i odsączaj z tłuszczu papierowym ręcznikiem.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 10 z 11

Kiedy gulasz jest gotowy wyjmij go z piekarnika, rozetnij woreczek i ostrożnie przelej zawartość do naczynia żaroodpornego.

Placki ziemniaczane z gulaszem

Krok 11 z 11

Placki podawaj polane gulaszem, posypane natką, a jeśli lubisz – z dodatkiem kleksa kwaśnej śmietany.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placki ziemniaczane z żółtym serem i pieczarkami

    Placki ziemniaczane z żółtym serem i pieczarkami

    1 godz 12 min Łatwy
  • Przepis na placki ziemniaczane

    Przepis na placki ziemniaczane

    30 min Łatwy
  • Placki z kabaczka

    Placki z kabaczka

    35 min Łatwy
  • Placki z kaszy manny

    Placki z kaszy manny

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu