Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

(2)
22 min
Łatwy
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cukinia, opcjonalnie pietruszka, seler, dynia lub batat
1 
Marchewka
1 
Ziemniaki
3 
Cebula
1 
Jajko
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna
10  g
Majonez Dekoracyjny
trochę
Olej rzepakowy lub słonecznikowy do smażenia
2  płaskich łyżek
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.1 g
Wartość energetyczna
139.2 kcal
Tłuszcze
5.9 g
Białko
3.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę drobno posiekaj, następnie usmaż na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego oraz miodu. Smaż do momentu, aż będzie całkowicie miękka i złotobrązowa.
  • Krok 2

    5 min
    Odstaw cebulę do ostygnięcia, następnie zblenduj z majonezem.
  • Krok 3

    5 min
    Cukinię, marchewkę oraz ziemniaka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 4

    2 min
    Do warzyw dodaj jajko, mąkę oraz sól, wymieszaj wszystko dokładnie.
  • Krok 5

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej, następnie smaż małe i płaskie placki z obu stron, do momentu aż będą złotobrązowe. Smaż na średniej mocy kuchenki.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00

Opinie

5

Kush B

Nice Recipe
Nice Recipe (niezweryfikowany) 02/27/2025-11:54 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 03/28/2025-08:04 CET
Thank you :)
5

Beata

a co zrobić z majonezem z cebulką, do polania placków?
Anonim (niezweryfikowany) 09/15/2023-01:27 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/27/2023-04:54 CEST
Beata, tak, majonez z cebulą wykorzystujemy jako sos.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Ziemniaki
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Proziaki - placki z Bieszczad

    Proziaki - placki z Bieszczad

    29 min Łatwy
  • Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

    Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

    30 min Łatwy
  • Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    45 min Łatwy
  • Placki z kaszy jaglanej

    Placki z kaszy jaglanej

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu