Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym (chili con carne)
Dodaj do CookBook

Placki ziemniaczane z mięsem mielonym (chili con carne)

(1)
50 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Ziemniaki
1 
Cebula
1 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Oliwa z oliwek
2  kostek
Kostka mięsna WINIARY
500  g
Mięso mielone wołowe
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
1  puszka
Fasola Kidney
1  puszka
Kukurydza
1  puszka
Pomidory z puszki całe
1  łyżeczka
Oregano
1  łyżeczka
Czosnek
1  łyżeczka
Kumin
trochę
Papryka ostra
1  szczypta
Sól
200  ml
Woda
1  szczypta
Pieprz czarny
2  płaskich łyżek
Kolendra
1  łyżka
Śmietana 12%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46.8 g
Wartość energetyczna
555 kcal
Tłuszcze
26.1 g
Białko
38.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym (chili con carne) to pyszne danie, które łączy w sobie wpływy różnych kuchni świata. Wielość składników powoduje, że danie to może nabrać indywidualnego charakteru w zależności od tego, jakie proporcje składników dobierzesz. Warzywa i dobrej jakości mięso mielone podduszone na Kostce Mięsnej WINIARY będą smakowitym farszem i dopełnieniem placków ziemniaczanych.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    0 min
    Przygotuj chili con carne:
  • Krok 2

    4 min
    Mięso mielone obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż będzie rumiane.
  • Krok 3

    4 min
    Dodaj cebulę posiekaną w piórka i podsmaż ją do miękkości.
  • Krok 4

    1 min
    Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączoną fasolę.
  • Krok 5

    30 min
    Duś pod przykryciem ok. 20 - 30 minut. Podlewając wodą od czasu do czasu w ramach potrzeby. Gotową potrawę posyp posiekaną natką kolendry oraz wykończ - jeśli lubisz - łyżką kwaśnej śmietany
  • Krok 6

    1 min
    Całość zalej pomidorami, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY oraz przyprawy (paprykę, kumin, oregano, czosnek, sól, pieprz) i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 7

    0 min
    W międzyczasie przygotuj placki:
  • Krok 8

    2 min
    W międzyczasie przygotuj placki: Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Odciśnij z nadmiaru wody. Cebulę drobno posiekaj i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudzoną cebulę wymieszaj z ziemniakami oraz jajkiem.
  • Krok 9

    8 min
    Całość dopraw solą i pieprzem. Placki smaż małymi porcjami na oleju bądź oliwie, aż będą rumiane i chrupiące.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Proziaki - placki z Bieszczad

    Proziaki - placki z Bieszczad

    29 min Łatwy
  • Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

    Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

    30 min Łatwy
  • Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    45 min Łatwy
  • Placki z kaszy jaglanej

    Placki z kaszy jaglanej

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu