Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szybki gulasz grzybowy
Dodaj do CookBook

Szybki gulasz grzybowy

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Pieczarki
200  g
Boczniaki
3  łyżek
Pasta do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY
1 
Cebula
1  łyżka
Oliwa z oliwek
12  g
Posiekana natka pietruszki
0.5 
Ziemniak duży (opcjonalnie)
0.5 
Zielona papryka (opcjonalnie)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.9 g
Wartość energetyczna
148.8 kcal
Tłuszcze
6.5 g
Białko
6.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz pomysłu na ekspresowy obiad? Szybki gulasz grzybowy z dodatkiem Pasty do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem sprawdzi się idealnie, gdy chcesz zjeść coś pysznego, a nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    4 min
    Ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w dużą kostkę, pieczarki - w ćwiartki, a boczniaki - w duże kawałki.
  • Krok 2

    7 min
    Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć grzyby. Moc powinna być na tyle duża, aby się zarumieniły. Po ok. 2 min dodaj cebulę i smaż z grzybami aż zmięknie. Dodaj ziemniaki i smaż ok. 5 min. Po tym czasie dodaj paprykę i smaż dodatkową minutę.
  • Krok 3

    3 min
    Na końcu dodaj Pastę do dań z patelni WINIARY oraz posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszaj. Smaż razem ok. 2-3 min aż wszystkie dodatki pokryją się równomiernie glazurą.
  • Krok 4

    1 min
    Danie podawaj z kaszą, posypane natką pietruszki.
Szybki gulasz grzybowy

Krok 1 z 4

Ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w dużą kostkę, pieczarki - w ćwiartki, a boczniaki - w duże kawałki.

Szybki gulasz grzybowy

Krok 2 z 4

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć grzyby. Moc powinna być na tyle duża, aby się zarumieniły. Po ok. 2 min dodaj cebulę i smaż z grzybami aż zmięknie. Dodaj ziemniaki i smaż ok. 5 min. Po tym czasie dodaj paprykę i smaż dodatkową minutę.

Szybki gulasz grzybowy

Krok 3 z 4

Na końcu dodaj Pastę do dań z patelni WINIARY oraz posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszaj. Smaż razem ok. 2-3 min aż wszystkie dodatki pokryją się równomiernie glazurą.

Szybki gulasz grzybowy

Krok 4 z 4

Danie podawaj z kaszą, posypane natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybki makowiec z gotowej masy makowej

    Szybki makowiec z gotowej masy makowej

    1 godz 30 min Łatwy
  • Szybki krupnik dla zabieganych

    Szybki krupnik dla zabieganych

    45 min Łatwy
  • Pieczona golonka w szybkiej marynacie

    Pieczona golonka w szybkiej marynacie

    52 min Łatwy
  • Szybki kurczak w pięciu smakach

    Szybki kurczak w pięciu smakach

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu