Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szybki tatar z łososia

(0)
15min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Warianty przepisu

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżeczka
Sos chrzanowy WINIARY
250  g
Łosoś wędzony
0.5  łyżeczka
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Chrzan tarty
1  łyżeczka
Sos sojowy
trochę
Pieprz czarny
1 
Ogórek świeży
1 
Dymka ze szczypiorkiem
100  g
Grzybki Marynowane
trochę
Sos Tabasco

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.46 g
Węglowodany
3.28 g
Tłuszcze
3.88 g
Wartość energetyczna
80.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
10 min
Łososia, ogórka, cebulę ze szczypiorkiem i marynowane grzybki bardzo drobno siekamy, mieszamy.
Krok 2
5 min
Doprawiamy oliwą, chrzanem, sosem chrzanowym, sosem sojowym i pieprzem. Opcjonalnie doprawiamy tabasco.
Szybki tatar z łososia

Krok 1 z 2

Łososia, ogórka, cebulę ze szczypiorkiem i marynowane grzybki bardzo drobno siekamy, mieszamy.

Szybki tatar z łososia

Krok 2 z 2

Doprawiamy oliwą, chrzanem, sosem chrzanowym, sosem sojowym i pieprzem. Opcjonalnie doprawiamy tabasco.

Tatar to przystawka idealna. Tym razem proponujemy przepis na tatar nie wołowy, a… tatar z łososia! Do jego przyrządzenia potrzebne będą wędzony łosoś, świeży ogórek, cebulka, marynowane grzybki, a do pełnego przyprawienia tatara z łososia – oliwa z oliwek, sos sojowy i charakterny chrzan. Wszystkim zaś tym, którym nie straszne są pikantne potrawy, polecamy doprawienie tatara sosem tabasco. Tatar z łososia gotowy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha