Szybki tatar z łososia
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.46 g
Węglowodany
3.28 g
Tłuszcze
3.88 g
Wartość energetyczna
80.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Łososia, ogórka, cebulę ze szczypiorkiem i marynowane grzybki bardzo drobno siekamy, mieszamy.
Krok 2
5 min
Doprawiamy oliwą, chrzanem, sosem chrzanowym, sosem sojowym i pieprzem. Opcjonalnie doprawiamy tabasco.
Tatar to przystawka idealna. Tym razem proponujemy przepis na tatar nie wołowy, a… tatar z łososia! Do jego przyrządzenia potrzebne będą wędzony łosoś, świeży ogórek, cebulka, marynowane grzybki, a do pełnego przyprawienia tatara z łososia – oliwa z oliwek, sos sojowy i charakterny chrzan. Wszystkim zaś tym, którym nie straszne są pikantne potrawy, polecamy doprawienie tatara sosem tabasco. Tatar z łososia gotowy!
Komentarze 0