Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tatar z łososia

Tatar z łososia

(4)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
400  g
Filet z łososia
3  łyżek
Olej
trochę
Sok z cytryny
80  g
Szalotki
2 
Ogórek kiszony
2  łyżek
Kapary w zalewie
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.26 g
Węglowodany
4.26 g
Tłuszcze
14.63 g
Wartość energetyczna
235.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tatar z łososia surowego to polska odpowiedź na pochodzące z Azji sushi czy sashimi. Posiekany drobno filet z ryby dopraw odrobiną soku z cytryny, oliwą i przyprawą MAGGI. Dodatek posiekanej szalotki i kiszonego ogórka dopełni całości. Tatar z łososia jest świetną alternatywą dla klasycznej wersji tego dania i doskonale smakuje podany ze świeżą bagietką i liśćmi sałaty lodowej. Zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników owoców morza.

Ten przepis na tatar z łososia łatwo można przygotować w kilka chwil. W 20 minut stworzysz doskonałą przystawkę, albo smaczne, lekkie danie na kolację czy specjalną okazję. Jego smak sprawi, że Twoi bliscy poproszą o dokładkę. Na początek pokrój łososia w bardzo drobną kostkę i posiekaj. Wlej do niego olej i sok z cytryny.

Wyrazistego smaku nadadzą mu: sól, pieprz i Przyprawa MAGGI. Następnie uformuj mięso w 4 równe kulki. Ułóż je na talerzyku i spłaszcz od góry nożem. Postaraj się stworzyć charakterystyczny wzór kratki.

Na koniec pokrój szalotki i ogórki kiszone w drobną kostkę. Rozłóż je na talerzach wokół tatara. Danie podawaj udekorowane gałązkami świeżego koperku i kaparami, które dodatkowo dodadzą kwaskowatego smaku. Tatar doskonale skomponuje się ze świeżym pieczywem. Zachwycisz nim gości np. podczas domowej imprezy andrzejkowej lub sylwestrowej.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej oliwę i sok z cytryny.
  • Krok 2

    2 min
    Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 3

    7 min
    Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.
  • Krok 4

    5 min
    Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.
  • Krok 5

    1 min
    Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.
Tatar z łososia

Krok 1 z 5

Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej oliwę i sok z cytryny.

Tatar z łososia

Krok 2 z 5

Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.

Tatar z łososia

Krok 3 z 5

Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.

Tatar z łososia

Krok 4 z 5

Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.

Tatar z łososia

Krok 5 z 5

Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Andrzej

Suuuuper przystawka

Winiary
Expert

Uważamy podobnie. :-)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Brunch
  • Dieta niskowęglowodanowa
  • Entrant
  • Grill
  • Impreza
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tatar z anchois i wasabi

    Tatar z anchois i wasabi

    40 min Łatwy
  • Faszerowane bataty z warzywami

    Faszerowane bataty z warzywami

    1 godz 30 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z sosem miodowo-cytrynowym - jak zrobić?

    Zupa ze świeżych ogórków z sosem miodowo-cytrynowym - jak zrobić?

    37 min Łatwy
  • Nadziewane gęsie udka

    Nadziewane gęsie udka

    2 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu