Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tatar z łososia

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
400 g
Filet z łososia
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sok z cytryny
80 g
Szalotki
2 
Ogórek kiszony
2 łyżek
Kapary w zalewie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
235.22 kcal
Węglowodany
4.25 g
Białko
21.26 g
Tłuszcze
14.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej oliwę i sok z cytryny.
Krok 2
2 min
Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.
Krok 3
7 min
Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.
Krok 4
5 min
Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.
Krok 5
1 min
Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.
Tatar z łososia

Krok 1 z 5

Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej oliwę i sok z cytryny.

Tatar z łososia

Krok 2 z 5

Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.

Tatar z łososia

Krok 3 z 5

Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.

Tatar z łososia

Krok 4 z 5

Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.

Tatar z łososia

Krok 5 z 5

Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.

Tatar z łososia surowego to polska odpowiedź na pochodzące z Azji sushi czy sashimi. Posiekany drobno filet z ryby dopraw odrobiną soku z cytryny, oliwą i przyprawą MAGGI. Dodatek posiekanej szalotki i kiszonego ogórka dopełni całości. Tatar z łososia jest świetną alternatywą dla klasycznej wersji tego dania i doskonale smakuje podany ze świeżą bagietką i liśćmi sałaty lodowej. Zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników owoców morza.

Ten przepis na tatar z łososia łatwo można przygotować w kilka chwil. W 20 minut stworzysz doskonałą przystawkę, albo smaczne, lekkie danie na kolację czy specjalną okazję. Jego smak sprawi, że Twoi bliscy poproszą o dokładkę. Na początek pokrój łososia w bardzo drobną kostkę i posiekaj. Wlej do niego olej i sok z cytryny.

Wyrazistego smaku nadadzą mu: sól, pieprz i Przyprawa MAGGI. Następnie uformuj mięso w 4 równe kulki. Ułóż je na talerzyku i spłaszcz od góry nożem. Postaraj się stworzyć charakterystyczny wzór kratki.

Na koniec pokrój szalotki i ogórki kiszone w drobną kostkę. Rozłóż je na talerzach wokół tatara. Danie podawaj udekorowane gałązkami świeżego koperku i kaparami, które dodatkowo dodadzą kwaskowatego smaku. Tatar doskonale skomponuje się ze świeżym pieczywem. Zachwycisz nim gości np. podczas domowej imprezy andrzejkowej lub sylwestrowej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika