Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Ziemniaki
250 g
Boczek wędzony parzony
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Majeranek
1 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Oregano
1 trochę
Bazylia
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
407.18 kcal
Białko
5.88 g
Węglowodany
9.51 g
Tłuszcze
38.41 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki dokładnie umyj, zetnij ich wierz, a w pozostałej większej części wydrąż środek.
Krok 2
10 min
Boczek i cebulkę podsmaż na patelni, dodaj pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku.
Krok 3
50 min
Wydrążone ziemniaki napełnij powstałym nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 45-50 min.
Krok 4
1 min
Upieczone ziemniaki podawaj z Sosem tatarskim WINIARY posypanym szczypiorkiem.
Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 1 z 4

Ziemniaki dokładnie umyj, zetnij ich wierz, a w pozostałej większej części wydrąż środek.

Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 2 z 4

Boczek i cebulkę podsmaż na patelni, dodaj pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku.

Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 3 z 4

Wydrążone ziemniaki napełnij powstałym nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 45-50 min.

Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 4 z 4

Upieczone ziemniaki podawaj z Sosem tatarskim WINIARY posypanym szczypiorkiem.

Ziemniaki można podawać na wiele różnych sposobów. Najbardziej tradycyjne wydanie ziemniaków, czyli tłuczone ziemniaki podawane przy akompaniamencie mięsa, możesz zastąpić np. faszerowanymi ziemniakami z sosem tatarskim WINIARY. Ten prosty przepis przypadnie do gustu każdemu, kto jest zwolennikiem prostych i szybkich rozwiązań kulinarnych. Miękkie i zarumienione ziemniaki upieczone w piekarniku, faszerowane w różnych kompozycjach kulinarnych – w zależności od Twoich smakowych upodobań, polane sosem tatarskim, skradną serce niejednemu zwolennikowi tradycyjnych ziemniaków. Sprawdź nasz przepis na faszerowane ziemniaki z sosem tatarskim!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika