Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Faszerowane udka
Dodaj do CookBook

Faszerowane udka

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami
8 
Pałki z kurczaka
100  g
Szynka tyrolska
50  g
Papryka czerwona
1 
Ogórek konserwowy
50  g
Ser Żółty
1  Płaska łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.1 g
Wartość energetyczna
530.9 kcal
Tłuszcze
31.9 g
Białko
54.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Faszerowane udka to świetny Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wymaga nieco wprawy przy wyjmowaniu kości oraz nadziewaniu pałek z kurczaka, ale farsz z szynki, czerwonej papryki, żółtego sera, ogórka konserwowego i natki jest dziecinnie prosty, a przyprawianie i pieczenie w wygodnym woreczku to już pestka. Podajemy z ziemniakami puree lub z patelni.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    8 min
    Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  • Krok 2

    10 min
    Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.
  • Krok 3

    5 min
    Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.
  • Krok 4

    1 min
    Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).
  • Krok 5

    60 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.
Faszerowane udka

Krok 1 z 6

Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.

Faszerowane udka

Krok 2 z 6

Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.

Faszerowane udka

Krok 3 z 6

Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.

Faszerowane udka

Krok 4 z 6

Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).

Faszerowane udka

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.

Faszerowane udka

Krok 6 z 6

Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu