Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowane udka

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami
8 
Pałki z kurczaka
100 g
Szynka tyrolska
50 g
Papryka czerwona
1 
Ogórek konserwowy
50 g
Ser Żółty
1 Płaska łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
54.21 g
Węglowodany
3.07 g
Tłuszcze
31.91 g
Wartość energetyczna
530.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
5 min
Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.
Krok 3
5 min
Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.
Krok 4
1 min
Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).
Krok 5
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.
Faszerowane udka

Krok 1 z 6

Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.

Faszerowane udka

Krok 2 z 6

Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.

Faszerowane udka

Krok 3 z 6

Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.

Faszerowane udka

Krok 4 z 6

Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).

Faszerowane udka

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.

Faszerowane udka

Krok 6 z 6

Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.

Faszerowane udka to świetny Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wymaga nieco wprawy przy wyjmowaniu kości oraz nadziewaniu pałek z kurczaka, ale farsz z szynki, czerwonej papryki, żółtego sera, ogórka konserwowego i natki jest dziecinnie prosty, a przyprawianie i pieczenie w wygodnym woreczku to już pestka. Podajemy z ziemniakami puree lub z patelni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika