Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowane udka z papryką

(0)
1 godz 21 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Udo kurczaka
1 
Pierś Z Kurczaka
0.25 
Papryka czerwona
2  łyżek
Masło
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.98 g
Węglowodany
0.89 g
Tłuszcze
25.02 g
Wartość energetyczna
350.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
5 min
Z udek usuń kości, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
10 min
Filet i paprykę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle do odparowania płynu.
Krok 3
5 min
Dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź i odsącz masło.
Krok 4
5 min
W miejsca kości włóż farsz i zepnij patyczkami.
Krok 5
5 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania i polej masłem z patelni.
Krok 6
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut.
Krok 7
1 min
Podawaj z ulubioną surówką.
Faszerowane udka z papryką

Krok 1 z 7

Z udek usuń kości, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Faszerowane udka z papryką

Krok 2 z 7

Filet i paprykę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle do odparowania płynu.

Faszerowane udka z papryką

Krok 3 z 7

Dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź i odsącz masło.

Faszerowane udka z papryką

Krok 4 z 7

W miejsca kości włóż farsz i zepnij patyczkami.

Faszerowane udka z papryką

Krok 5 z 7

Ułóż w naczyniu do zapiekania i polej masłem z patelni.

Faszerowane udka z papryką

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut.

Faszerowane udka z papryką

Krok 7 z 7

Podawaj z ulubioną surówką.

Faszerowane udka czyli kurczak w podwójnej roli, bo udka z kurczaka będziemy nadziewać mięsem z piersi, podsmażanym z czerwoną papryką (pysznie doprawionym Maggi oraz przyprawą Ziarenka Smaku). Podajemy z ziemniakami i sałatą ze śmietaną lub konserwowym ogóreczkiem. Uwaga: przy nadziewaniu przyda się druga para rąk do pomocy; zamiast spinać mięso patyczkami, możemy związać je białą, kuchenną nicią.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
29g / 34%
Węglowodany
0.9g / 1%
Tłuszcze
25g / 65%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha