Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowane udka z papryką

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Udo kurczaka
1 
Pierś Z Kurczaka
0.25 
Papryka czerwona
2 łyżek
Masło
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
28.98 g
Węglowodany
0.89 g
Tłuszcze
25.02 g
Wartość energetyczna
350.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
5 min
Z udek usuń kości, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
10 min
Filet i paprykę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle do odparowania płynu.
Krok 3
5 min
Dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź i odsącz masło.
Krok 4
5 min
W miejsca kości włóż farsz i zepnij patyczkami.
Krok 5
5 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania i polej masłem z patelni.
Krok 6
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut.
Krok 7
1 min
Podawaj z ulubioną surówką.
Faszerowane udka z papryką

Krok 1 z 7

Z udek usuń kości, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Faszerowane udka z papryką

Krok 2 z 7

Filet i paprykę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle do odparowania płynu.

Faszerowane udka z papryką

Krok 3 z 7

Dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź i odsącz masło.

Faszerowane udka z papryką

Krok 4 z 7

W miejsca kości włóż farsz i zepnij patyczkami.

Faszerowane udka z papryką

Krok 5 z 7

Ułóż w naczyniu do zapiekania i polej masłem z patelni.

Faszerowane udka z papryką

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut.

Faszerowane udka z papryką

Krok 7 z 7

Podawaj z ulubioną surówką.

Faszerowane udka czyli kurczak w podwójnej roli, bo udka z kurczaka będziemy nadziewać mięsem z piersi, podsmażanym z czerwoną papryką (pysznie doprawionym Maggi oraz przyprawą Ziarenka Smaku). Podajemy z ziemniakami i sałatą ze śmietaną lub konserwowym ogóreczkiem. Uwaga: przy nadziewaniu przyda się druga para rąk do pomocy; zamiast spinać mięso patyczkami, możemy związać je białą, kuchenną nicią.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika