Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Polędwica wieprzowa
2 łyżek
Kapary w zalewie
2 łyżek
Zielone oliwki
50 g
Ser brie
2 płaskich łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
688.11 kcal
Węglowodany
1.15 g
Białko
99.84 g
Tłuszcze
28.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
2 min
Polędwiczki natnij wzdłuż, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
5 min
Rozłóż na nich kapary, oliwki i pokruszony ser. Zwiń, obwiąż nicią i zrumień na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 3
1 min
Następnie przełóż do naczynia do zapiekania, nie przykrywaj.
Krok 4
15 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut.
Krok 5
1 min
Wyjmij, zdejmij nici i pokrój w ukośne plastry.
Krok 6
1 min
Polędwiczki podawaj z Sosem tatarskim.
Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 1 z 6

Polędwiczki natnij wzdłuż, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 2 z 6

Rozłóż na nich kapary, oliwki i pokruszony ser. Zwiń, obwiąż nicią i zrumień na patelni na rozgrzanym oleju.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 3 z 6

Następnie przełóż do naczynia do zapiekania, nie przykrywaj.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 4 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 5 z 6

Wyjmij, zdejmij nici i pokrój w ukośne plastry.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 6 z 6

Polędwiczki podawaj z Sosem tatarskim.

Szybkie i eleganckie: wieprzowe polędwiczki nadziewane kaparami, zielonymi oliwkami oraz pleśniowym serem. Obsmażone, a potem krótko zapiekane - gotowe w pół godziny. Podajemy pokrojone dekoracyjnie w ukośne plastry, z Sosem tatarskim WINIARY i bagietką albo ziemniakami – z piekarnika lub z patelni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika