Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowane kabaczki w przyprawie

(1)
1 godz 12 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest danusia19671

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kabaczki
6  szklanek
Cukier
2  płaskich łyżek
Kurkuma
6  szklanek
Woda
4  szklanek
Ocet
1  porcja
Koperek
4  kawałków
Ziele angielskie mielone
2  płaskich łyżek
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Marynowane kabaczki w przyprawie to dojrzała, wydrążona cukinia pokrojona w słupki i zalana aromatyczną marynatą z kurkumą w roli głównej. Dzięki marynacie kabaczek przechodzi smakami przypraw, stając się jeszcze intensywniejszy w smaku. Marynowane kabaczki w przyprawie idealnie sprawdzi się w roli dodatku do mięsa z grilla.
Gotujmy

Przygotowanie

72 min
Krok 1
10 min
Słoiki duże umyć, wyparzyć. Kabaczki obrać, wydrążyć środek
Krok 2
10 min
Pokroić wzdłuż na grubsze słupki. Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i kabaczki.
Krok 3
10 min
ZALEWA: do rondla wlać wodę, zagotować. Do zagotowanej wody dodać ocet, cukier, kurkumę i sól. Zagotować zalewę.
Krok 4
2 min
Gotową zalewą zalać kabaczki, zakręcić słoiki i pasteryzować.
Marynowane kabaczki w przyprawie

Krok 1 z 4

Słoiki duże umyć, wyparzyć. Kabaczki obrać, wydrążyć środek

Marynowane kabaczki w przyprawie

Krok 2 z 4

Pokroić wzdłuż na grubsze słupki. Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i kabaczki.

Marynowane kabaczki w przyprawie

Krok 3 z 4

ZALEWA: do rondla wlać wodę, zagotować. Do zagotowanej wody dodać ocet, cukier, kurkumę i sól. Zagotować zalewę.

Marynowane kabaczki w przyprawie

Krok 4 z 4

Gotową zalewą zalać kabaczki, zakręcić słoiki i pasteryzować.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
A Ania
.

Dlaczego przepis jest na kabaczek marynowany, a w składnikach podano bakłażan?

Winiary
.
Expert

Dziękujemy za czujność i zwrócenie uwagi - chodzi oczywiście o kabaczki, choć mamy wrażenie, że i bakłażany byłyby pyszne w takiej formie... :) Poprawiliśmy już błąd w przepisie!

Pokaż więcej komentarzy