Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowane piersi z grilla

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1 łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
4 
Pierś Z Kurczaka
2 łyżek
Ketchup
4 łyżek
Olej
4 łyżek
Białe wino
1 trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
378.09 kcal
Węglowodany
3.98 g
Białko
42.51 g
Tłuszcze
19.66 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
10 min
Filety przekrój na połowę. Keczup, olej, wino, tymianek i przyprawę JARZYNKA, wymieszaj.
Krok 2
60 min
Posmaruj mięso i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 3
30 min
Mięso razem z marynatą smaż przez 15 minut ze wszystkich stron.
Krok 4
5 min
Podaj z sosem chilli.
Marynowane piersi z grilla

Krok 1 z 4

Filety przekrój na połowę. Keczup, olej, wino, tymianek i przyprawę JARZYNKA, wymieszaj.

Marynowane piersi z grilla

Krok 2 z 4

Posmaruj mięso i pozostaw na 1 godzinę.

Marynowane piersi z grilla

Krok 3 z 4

Mięso razem z marynatą smaż przez 15 minut ze wszystkich stron.

Marynowane piersi z grilla

Krok 4 z 4

Podaj z sosem chilli.

Gdyby tylko sezon grillowy trwał przez cały rok! Niestety tak nie jest, dlatego warto wykorzystać te nieliczne okazje na przygotowanie marynowanych piersi z grilla. Jest to mięso bardzo soczyste i delikatne. Sekretem tego dania jest aromatyczna marynata przygotowana z Przyprawy Jarzynki WINIARY oraz tymianku, oleju, białego wina i Ketchupu Chili Ostrego WINIARY. Wystarczy zostawić mięso w marynacie na odpowiednio długi czas, by cieszyć się jego smakiem podczas rodzinnego grilla.


Zacznij od oczyszczenia i pokrojenia filetów na połowy. Mniejsze kawałki mięsa szybciej się upieką na ruszcie, ale za małe się wysuszą i staną twarde. Ketchup WINIARY połącz z białym winem, olejem, tymiankiem i przyprawą JARZYNKA. Dokładnie wymieszaj, a następnie posmaruj mięso marynatą i odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Grilluj równomiernie z każdej strony. Podawaj z sosem chili i ulubioną sałatką lub surówką. Smak marynowanych piersi z grilla podkreślą też pieczone ziemniaki.


Świetnie komponują się one z kruchymi sałatami czy łagodnym octem balsamicznym. Co ważne – tak przygotowane filety możesz upiec zarówno na grillu na świeżym powietrzu, jak i w piekarniku lub na patelni grillowej. Sprawdzą się jako niedzielny obiad, jako dodatek do sałatek czy baza do kolacji lub lunchu. Ostry ketchup możesz zastąpić łagodnym, jeśli nie do końca odpowiadają Ci pikantne dania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika