Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Marynowane piersi z grilla
Dodaj do CookBook

Marynowane piersi z grilla

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  łyżka
Ketchup pikantny WINIARY
4 
Pierś Z Kurczaka
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
4  łyżek
Olej
4  łyżek
Białe wino
trochę
Tymianek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.9 g
Wartość energetyczna
379.9 kcal
Tłuszcze
19.7 g
Białko
42.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Gdyby tylko sezon grillowy trwał przez cały rok! Niestety tak nie jest, dlatego warto wykorzystać te nieliczne okazje na przygotowanie marynowanych piersi z grilla. Jest to mięso bardzo soczyste i delikatne. Sekretem tego dania jest aromatyczna marynata przygotowana z Przyprawy WINIARY oraz tymianku, oleju, białego wina i Ketchupu WINIARY. Wystarczy zostawić mięso w marynacie na odpowiednio długi czas, by cieszyć się jego smakiem podczas rodzinnego grilla.

Zacznij od oczyszczenia i pokrojenia filetów na połowy. Mniejsze kawałki mięsa szybciej się upieką na ruszcie, ale za małe się wysuszą i staną twarde. Ketchup WINIARY połącz z białym winem, olejem, tymiankiem i przyprawą WINIARY. Dokładnie wymieszaj, a następnie posmaruj mięso marynatą i odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Grilluj równomiernie z każdej strony. Podawaj z sosem chili i ulubioną sałatką lub surówką. Smak marynowanych piersi z grilla podkreślą też pieczone ziemniaki.

Świetnie komponują się one z kruchymi sałatami czy łagodnym octem balsamicznym. Co ważne – tak przygotowane filety możesz upiec zarówno na grillu na świeżym powietrzu, jak i w piekarniku lub na patelni grillowej. Sprawdzą się jako niedzielny obiad, jako dodatek do sałatek czy baza do kolacji lub lunchu. Ostry ketchup możesz zastąpić łagodnym, jeśli nie do końca odpowiadają Ci pikantne dania.

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    10 min
    Filety przekrój na połowę. Keczup, olej, wino, tymianek i przyprawę WINIARY, wymieszaj.
  • Krok 2

    60 min
    Posmaruj mięso i pozostaw na 1 godzinę.
  • Krok 3

    30 min
    Mięso razem z marynatą smaż lub grilluj przez 15 minut ze wszystkich stron.
  • Krok 4

    5 min
    Podaj z sosem chilli.
Marynowane piersi z grilla

Krok 1 z 4

Filety przekrój na połowę. Keczup, olej, wino, tymianek i przyprawę WINIARY, wymieszaj.

Marynowane piersi z grilla

Krok 2 z 4

Posmaruj mięso i pozostaw na 1 godzinę.

Marynowane piersi z grilla

Krok 3 z 4

Mięso razem z marynatą smaż lub grilluj przez 15 minut ze wszystkich stron.

Marynowane piersi z grilla

Krok 4 z 4

Podaj z sosem chilli.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grill
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Marynowane rydze - jak zrobić?

    Marynowane rydze - jak zrobić?

    1 godz 40 min Łatwy
  • Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    30 min Łatwy
  • Marynowane jajka w kolorach wiosny

    Marynowane jajka w kolorach wiosny

    35 min Średni
  • Pieczone żeberka wieprzowe marynowane

    Pieczone żeberka wieprzowe marynowane

    12 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu