Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurki marynowane

(2)
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest danusia19671
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Ocet 10%
2  szklanek
Woda
1  kg
Kurki
1  dag
Sól
4  kulek
Ziele angielskie
4  kulek
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.59 g
Węglowodany
12.36 g
Tłuszcze
0.96 g
Wartość energetyczna
74.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Kurki oczyścić z piasku, umyć, opłukać.
Krok 2
15 min
Do marynowania wybierać mniejsze kurki, przy większych kurkach przyciąć trzony, obgotować około 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć, włożyć do słoików.
Krok 3
10 min
ZALEWA: Do rondla wlać wodę, ocet, dodać przyprawy, zagotować.
Krok 4
5 min
Przygotowaną zalewą zalać grzyby, zakręcić.
Krok 5
25 min
Pasteryzować 20 minut.Wyjąć słoiki z grzybami, odwrócić do góry dnem.
Kurki marynowane

Krok 1 z 5

Kurki oczyścić z piasku, umyć, opłukać.

Kurki marynowane

Krok 2 z 5

Do marynowania wybierać mniejsze kurki, przy większych kurkach przyciąć trzony, obgotować około 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć, włożyć do słoików.

Kurki marynowane

Krok 3 z 5

ZALEWA: Do rondla wlać wodę, ocet, dodać przyprawy, zagotować.

Kurki marynowane

Krok 4 z 5

Przygotowaną zalewą zalać grzyby, zakręcić.

Kurki marynowane

Krok 5 z 5

Pasteryzować 20 minut.Wyjąć słoiki z grzybami, odwrócić do góry dnem.

Coś dla miłośników grzybów, czyli kurki marynowane w słoiczkach. Kurki oczyszczamy, wkładamy do słoików i zalewamy zalewą z octu, wody i aromatycznych przypraw: ziela angielskiego, pieprzu i soli. Kurki marynowane pasteryzujemy, a następnie przechowujemy w słoiczkach. Przetwory idealnie zaprezentują się na wigilijnym stole!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 08/18/2021 - 19:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 07/25/2021 - 12:14 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha