Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kurki w zalewie octowej

Kurki w zalewie octowej

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Kurki
1 
Cebula
2  szczypt
Ziele angielskie
3  szczypt
Gorczyca
1.5  szklanek
Ocet 10%
2  łyżek
Sól
4.5  łyżek
Cukier
1  l
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.75 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcze
0.79 g
Wartość energetyczna
67.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kurki w zalewie octowej to wspaniały pomysł na to, jak na dłużej zachować smak tych pysznych grzybów. Dzięki pasteryzowaniu masz pewność, że kurki w zalewie octowej nie zepsują się zbyt szybko. Te pyszny grzybki stanowią wspaniałe uzupełnienie dań głównych, ale są również smakowitą przekąską lub dodatkiem do kolacji.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebula będzie miękka.
  • Krok 2

    5 min
    Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy kilka minut.
  • Krok 3

    5 min
    Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami.
  • Krok 4

    10 min
    Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.
Kurki w zalewie octowej

Krok 1 z 4

Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebula będzie miękka.

Kurki w zalewie octowej

Krok 2 z 4

Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy kilka minut.

Kurki w zalewie octowej

Krok 3 z 4

Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami.

Kurki w zalewie octowej

Krok 4 z 4

Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grzyby
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurki marynowane

    Kurki marynowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Sos z kurek

    Sos z kurek

    25 min Łatwy
  • Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

    Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

    1 godz 30 min Średni
  • Zupa z kurek z serkiem topionym i ziołami

    Zupa z kurek z serkiem topionym i ziołami

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu