Kurki w zalewie octowej
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.75 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcze
0.79 g
Wartość energetyczna
67.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebula będzie miękka.
Krok 2
5 min
Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy kilka minut.
Krok 3
5 min
Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami.
Krok 4
10 min
Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.
Kurki w zalewie octowej to wspaniały pomysł na to, jak na dłużej zachować smak tych pysznych grzybów. Dzięki pasteryzowaniu masz pewność, że kurki w zalewie octowej nie zepsują się zbyt szybko. Te pyszny grzybki stanowią wspaniałe uzupełnienie dań głównych, ale są również smakowitą przekąską lub dodatkiem do kolacji.
Komentarze 0