Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurki w zalewie octowej to wspaniały pomysł na to, jak na dłużej zachować smak tych pysznych grzybów. Dzięki pasteryzowaniu masz pewność, że kurki w zalewie octowej nie zepsują się zbyt szybko. Te pyszny grzybki stanowią wspaniałe uzupełnienie dań głównych, ale są również smakowitą przekąską lub dodatkiem do kolacji.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebula będzie miękka.
Krok 2
5 min
Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy kilka minut.
Krok 3
5 min
Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami.
Krok 4
10 min
Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.
Krok 1
z
4
Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebula będzie miękka.
Krok 2
z
4
Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy kilka minut.
Krok 3
z
4
Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami.
Krok 4
z
4
Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0