Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
Krok 2
25 min
Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić na kawałki. Dodać do cebulki, dusić razem pod przykryciem. W razie potrzeby podlać odrobinę wodą. Kiedy grzybki będą miękkie przyprawić je solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do kurek. Dodać umyty i drobno posiekany koperek. Dusić razem kilka minut. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.
Krok 1
z
3
Cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
Krok 2
z
3
Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić na kawałki. Dodać do cebulki, dusić razem pod przykryciem. W razie potrzeby podlać odrobinę wodą. Kiedy grzybki będą miękkie przyprawić je solą i pieprzem.
Krok 3
z
3
Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do kurek. Dodać umyty i drobno posiekany koperek. Dusić razem kilka minut. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
M
Marek
I na koniec trzeba dodać czosnku że dwa zabki
E
Eryniu
Leganckim prosty przepis bez zbędnych składników, polskie leganckie jedzonko
Winiary
Expert
Często im prościej, tym smaczniej! :) Kurkom wiele nie trzeba :) Pozdrawiamy!
Komentarze 2