Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesienią wykorzystaj sezon na grzyby i przyrządź pyszne kurki smażone na maśle z cebulką! Kurki z cebulką dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i zajadaj tak, jak lubisz najbardziej – z ziemniaczkami, z pieczywem, a także jako dodatek do innych dań, na przykład jajecznicy!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kurki dokładnie umyć, osuszyć. Kurki jeśli są małe zostawić w całości, jeśli większe pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Cebulkę pokroić w kostkę. Masło roztopić na patelni, zrumienić na nim cebulkę, dodać kurki.
Krok 3
10 min
Smażyć aż powstały sos odparuje. Przyprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Krok 4
5 min
Podawać same, z ziemniaczkami lub jako dodatek do potraw.
Krok 1
z
4
Kurki dokładnie umyć, osuszyć. Kurki jeśli są małe zostawić w całości, jeśli większe pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
4
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Cebulkę pokroić w kostkę. Masło roztopić na patelni, zrumienić na nim cebulkę, dodać kurki.
Krok 3
z
4
Smażyć aż powstały sos odparuje. Przyprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Krok 4
z
4
Podawać same, z ziemniaczkami lub jako dodatek do potraw.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0