Kurki smażone z cebulką
30min
Łatwy
1
Cebula
4 porcji
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kurki dokładnie umyć, osuszyć. Kurki jeśli są małe zostawić w całości, jeśli większe pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Cebulkę pokroić w kostkę. Masło roztopić na patelni, zrumienić na nim cebulkę, dodać kurki.
Krok 3
10 min
Smażyć aż powstały sos odparuje. Przyprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Krok 4
5 min
Podawać same, z ziemniaczkami lub jako dodatek do potraw.
Jesienią wykorzystaj sezon na grzyby i przyrządź pyszne kurki smażone na maśle z cebulką! Kurki z cebulką dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i zajadaj tak, jak lubisz najbardziej – z ziemniaczkami, z pieczywem, a także jako dodatek do innych dań, na przykład jajecznicy!
Komentarze 0