Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziemniaki faszerowane serem

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
ZIARENKA SMAKU Przyprawa uniwersalna 75g
8 
Ziemniaki białe, miąższ i skóra, pieczone
100 g
Ser feta
150 g
Ser biały
1 ząbek
Czosnek
1 
Dymka
1 Płaska łyżka
Koperek
1 łyżka
Pietruszka
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
17.91 g
Wartość energetyczna
539.46 kcal
Węglowodany
76.12 g
Białko
18.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki ze skórką dobrze umyj, ugotuj je w mundurkach, przekrój na połowę i wydrąż miąższ.
Krok 2
5 min
Sery rozgnieć widelcem, dodaj wydrążone ziemniaki, cebulę, czosnek i zieleninę. Dodaj ZIARENKA SMAKU i przyprawę MAGGI.
Krok 3
2 min
Połówki ziemniaków napełnij masą serową. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.
Krok 4
15 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie z ziemniakami i piecz 10–15 minut.
Ziemniaki faszerowane serem

Krok 1 z 4

Ziemniaki ze skórką dobrze umyj, ugotuj je w mundurkach, przekrój na połowę i wydrąż miąższ.

Ziemniaki faszerowane serem

Krok 2 z 4

Sery rozgnieć widelcem, dodaj wydrążone ziemniaki, cebulę, czosnek i zieleninę. Dodaj ZIARENKA SMAKU i przyprawę MAGGI.

Ziemniaki faszerowane serem

Krok 3 z 4

Połówki ziemniaków napełnij masą serową. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.

Ziemniaki faszerowane serem

Krok 4 z 4

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie z ziemniakami i piecz 10–15 minut.

Ziemniaki faszerowane serem to danie typowo wegetariańskie. I rzeczywiście ma ono sporo zalet typowych dla tej kuchni, jednak równie dobrze można wzbogacić je o chrupiący boczek lub podać jako smakowity dodatek do mięs z grilla albo pieczeni. Zapiekane ziemniaki świetnie połączą się ze świeżą natką pietruszki i innymi ziołami – świeżymi lub suszonymi. Ich smak jest łagodny, ale jednocześnie charakterystyczny i wyrazisty. A to za sprawą Ziarenek Smaku WINIARY. To one podkreślają naturalny aromat czosnku i cebulki ze szczypiorkiem oraz nadają wyrazistości serowi feta i twarożkowi. Razem z pieczonym ziemniakiem tworzą niezawodny zestaw. Pieczone ziemniaki z serem możesz wykorzystać jako danie główne, ale też jako dodatek. Świetnie sprawdzą się ponadto jako forma przekąski na imprezie czy jako sposób na lekką kolację.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika