Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ziemniaki faszerowane serem
Dodaj do CookBook

Ziemniaki faszerowane serem

(4)
32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
6 
Ziemniaki
75  g
Ser feta
110  g
Twaróg półtłusty
1  ząbek
Czosnek
1 
Dymka
1  Płaska łyżka
Koperek
1  łyżka
Pietruszka
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
76.6 g
Wartość energetyczna
460.3 kcal
Tłuszcze
10.1 g
Białko
16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ziemniaki faszerowane serem to danie typowo wegetariańskie. I rzeczywiście ma ono sporo zalet typowych dla tej kuchni, jednak równie dobrze można wzbogacić je o chrupiący boczek lub podać jako smakowity dodatek do mięs z grilla albo pieczeni. Zapiekane ziemniaki świetnie połączą się ze świeżą natką pietruszki i innymi ziołami – świeżymi lub suszonymi. Ich smak jest łagodny, ale jednocześnie charakterystyczny i wyrazisty. A to za sprawą Ziarenek Smaku WINIARY. To one podkreślają naturalny aromat czosnku i cebulki ze szczypiorkiem oraz nadają wyrazistości serowi feta i twarożkowi. Razem z pieczonym ziemniakiem tworzą niezawodny zestaw. Pieczone ziemniaki z serem możesz wykorzystać jako danie główne, ale też jako dodatek. Świetnie sprawdzą się ponadto jako forma przekąski na imprezie czy jako sposób na lekką kolację.

Przygotowanie

32 min
  • Krok 1

    10 min
    Ziemniaki ze skórką dobrze umyj, ugotuj je w mundurkach, przekrój na połowę i wydrąż miąższ.
  • Krok 2

    5 min
    Sery rozgnieć widelcem, dodaj wydrążone ziemniaki, cebulę, czosnek i zieleninę. Dodaj ZIARENKA SMAKU i przyprawę MAGGI.
  • Krok 3

    2 min
    Połówki ziemniaków napełnij masą serową. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.
  • Krok 4

    15 min
    Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie z ziemniakami i piecz 10–15 minut.
Ziemniaki faszerowane serem

Krok 1 z 4

Ziemniaki ze skórką dobrze umyj, ugotuj je w mundurkach, przekrój na połowę i wydrąż miąższ.

Ziemniaki faszerowane serem

Krok 2 z 4

Sery rozgnieć widelcem, dodaj wydrążone ziemniaki, cebulę, czosnek i zieleninę. Dodaj ZIARENKA SMAKU i przyprawę MAGGI.

Ziemniaki faszerowane serem

Krok 3 z 4

Połówki ziemniaków napełnij masą serową. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.

Ziemniaki faszerowane serem

Krok 4 z 4

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie z ziemniakami i piecz 10–15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
00
00
00
11

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Grill
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia grecka
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przekąski
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Z serem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażone ziemniaki z chorizo

    Smażone ziemniaki z chorizo

    20 min Łatwy
  • Ziemniaki z grilla

    Ziemniaki z grilla

    35 min Łatwy
  • Ziemniaki w mundurkach

    Ziemniaki w mundurkach

    48 min Łatwy
  • Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

    Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

    1 godz 38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu