Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

0
237 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Pałki z kurczaka
3 ząbków
Czosnek
254 g
Sos Azjatycki słodko-pikantny WINIARY
20 g
Korzeń imbiru
4 łyżek
Sos sojowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
509.29 kcal
Tłuszcze
24.11 g
Węglowodany
22.45 g
Białko
48.73 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

237 min
Krok 1
5 min
Przygotuj marynatę – przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z drobno posiekanym imbirem, dodaj ciemny sos sojowy i 6 łyżek Sosu Azjatyckiego WINIARY.
Krok 2
1 min
Pałki z kurczaka umieść w dużej misce i zalej je przygotowaną marynatą.
Krok 3
180 min
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Krok 4
50 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż pałki i piecz przez 45-55 minut, aż będą ciemnobrązowe.
Krok 5
1 min
Podawaj z pozostałym Sosem Azjatyckim WINIARY.
Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Krok 1 z 5

Przygotuj marynatę – przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z drobno posiekanym imbirem, dodaj ciemny sos sojowy i 6 łyżek Sosu Azjatyckiego WINIARY.

Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Krok 2 z 5

Pałki z kurczaka umieść w dużej misce i zalej je przygotowaną marynatą.

Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Krok 3 z 5

Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki.

Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Krok 4 z 5

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż pałki i piecz przez 45-55 minut, aż będą ciemnobrązowe.

Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Krok 5 z 5

Podawaj z pozostałym Sosem Azjatyckim WINIARY.

Pieczone udka z kurczaka to danie znane i lubiane. Nasz prosty przepis na pałki w sosie słodko-pikantnym sprawi, że odkryjesz je na nowo! Wystarczy odrobina Sosu Azjatyckiego WINIARY by wyczarować prawdziwy smak Azji we własnej kuchni. Spróbuj naszego przepisu na smaczną marynatę i rozsmakuj się w znakomitych pieczonych udkach z kurczaka w sosie! Palce lizać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika