Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pałki z kurczaka na pomidorowym risotto

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pałki z kurczaka
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Pieprz czarny
3 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Olej rzepakowy
1 paczka
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
200 g
Ryż biały
1 
Cebula
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Pieprz czarny
2 łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
29.57 g
Węglowodany
44.15 g
Tłuszcze
31.15 g
Wartość energetyczna
601.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Nóżki z kurczaka umyj. Do miski wlej olej i przyprawy. Dodaj czosnek.<br/>Wymieszaj. Marynatą posmaruj nóżki z kurczaka.<br/>
Krok 2
5 min
Na rozgrzanej patelnię smaż nózki z każdej strony.
Krok 3
15 min
<br/>Ściągnij z patelni.<br/><br/>W garnku rozpuść masło.<br/>Podsmaż pokrojoną cebulę.<br/>Wsyp ryż i smaż parę minut. <br/>Wlej bulion i duś na wolnym ogniu.<br/>Gdy ryż zgęstnieje, wlej koncentrat soku z pomidorów Winiary.<br/>Wymieszaj i przypraw solą i pieprzem. Na ryżu ułóż wcześniej przygotowane nóżki.<br/>Przykryj i duś na wolnym ogniu 10 minut.
Pałki z kurczaka na pomidorowym risotto

Krok 1 z 3

Nóżki z kurczaka umyj. Do miski wlej olej i przyprawy. Dodaj czosnek.<br/>Wymieszaj. Marynatą posmaruj nóżki z kurczaka.<br/>

Pałki z kurczaka na pomidorowym risotto

Krok 2 z 3

Na rozgrzanej patelnię smaż nózki z każdej strony.

Pałki z kurczaka na pomidorowym risotto

Krok 3 z 3

<br/>Ściągnij z patelni.<br/><br/>W garnku rozpuść masło.<br/>Podsmaż pokrojoną cebulę.<br/>Wsyp ryż i smaż parę minut. <br/>Wlej bulion i duś na wolnym ogniu.<br/>Gdy ryż zgęstnieje, wlej koncentrat soku z pomidorów Winiary.<br/>Wymieszaj i przypraw solą i pieprzem. Na ryżu ułóż wcześniej przygotowane nóżki.<br/>Przykryj i duś na wolnym ogniu 10 minut.

Bardzo aromatyczne i pyszne danie jednogarnkowe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika