Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Skrzydełka z grilla

0
745 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Skrzydełka z kurczaka
4 płaskich łyżek
Olej
2 płaskich łyżek
Miód
1 łyżeczka
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Gorczyca mielona
1 łyżeczka
Oregano
1 łyżeczka
Imbir
1 łyżeczka
Tymianek
1 łyżeczka
Czosnek granulowany
1 łyżeczka
Papryka ostra
1 łyżeczka
Wędzona papryka
1 łyżka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
20.28 g
Wartość energetyczna
300.81 kcal
Białko
22.24 g
Węglowodany
6.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

745 min
Krok 1
5 min
Skrzydełka umyj i osusz. Możesz również odkroić końcowe części.
Krok 2
2 min
W dużej misce wymieszaj olej z miodem i dodaj do nich wszystkie przyprawy.
Krok 3
7 min
Skrzydełka włóż do miski i wymieszaj z marynatą tak, żeby każde skrzydełko było przyprawione.
Krok 4
720 min
Odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 5
10 min
Grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron na średnim żarze często odwracając.
Krok 6
1 min
Podawaj z sosem curry Winiary.
Skrzydełka z grilla

Krok 1 z 6

Skrzydełka umyj i osusz. Możesz również odkroić końcowe części.

Skrzydełka z grilla

Krok 2 z 6

W dużej misce wymieszaj olej z miodem i dodaj do nich wszystkie przyprawy.

Skrzydełka z grilla

Krok 3 z 6

Skrzydełka włóż do miski i wymieszaj z marynatą tak, żeby każde skrzydełko było przyprawione.

Skrzydełka z grilla

Krok 4 z 6

Odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Skrzydełka z grilla

Krok 5 z 6

Grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron na średnim żarze często odwracając.

Skrzydełka z grilla

Krok 6 z 6

Podawaj z sosem curry Winiary.

Zarumieniona na ruszcie skórka skrzydełek, która szybko nasiąka aromatem przypraw i marynaty sprawia, że skrzydełka z grilla znajdują wielu zwolenników podczas wiosennych spotkań towarzyskich. Jest wiele sposobów na skrzydełka z grilla – można je marynować w ziołach albo w jogurcie lub wyłącznie nacierać przyprawami. Popularne są również skrzydełka w miodzie lub w musztardzie. A jaki jest nasz przepis na skrzydełka z grilla? Sprawdź!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika