Nasze przepisy dania z pieca - zapiekanki

dania z pieca - zapiekanki

Danie z pieca – zapiekanka to porcja rozgrzewającej przyjemności, która najlepiej smakuje chłodną jesienią lub mroźną zimą. Przygotujesz ją z makaronu, ziemniaków lub ryżu, a dodatkiem do zapiekanki możesz uczynić wszystko, co tylko chcesz – kapustę, parówki, kiełbasę, szpinak, warzywa, kurczaka, rybę i wiele innych! Jeśli masz ochotę na zapiekankę z makaronu, wypróbuj nasz przepis na kolorową zapiekankę makaronową z warzywami, parówkami i wędzoną szynką. Jeśli wolisz zapiekanki przygotowywane na bazie ryżu lub kaszy, spróbuj zapiekankę z kaszy jęczmiennej z dodatkiem boczku. Dla tych zaś, którzy preferują dania bezmięsne polecamy zapiekankę ziemniaczano-szpinakową. Bez względu na to, który typ zapiekanki preferujesz, zawsze pamiętaj, że zapiekanki kochają sosy – zwłaszcza beszamelowy i pomidorowy!