Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak podsmażamy na patelni do czasu, aż odparuje woda. Następnie dodajemy pokrojony ser feta i wciskamy 4 ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
W garnuszku mieszamy 200 ml wody, 300 ml mleka i sos beszamelowy. Stawiamy na ogniu do zagotowania.
Makaron podgotowujemy po 2-3 listki na drugiej patelni po 5 min.
Układamy warstwami makaron, szpinak, sos beszamelowy, ser. Robimy około 3-4 warstwy.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na około 30 minut.