Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Makaron do lasagne
500 g
Szpinak Mrożony
1 paczka
Ser feta
4 ząbków
Czosnek
200 g
Ser żółty
1 paczka
Sos beszamelowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Kwaśna śmietana
200 ml
Woda
300 ml
Mleko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
28.88 g
Węglowodany
76.23 g
Wartość energetyczna
615.67 kcal
Tłuszcze
23.04 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
15 min
Szpinak podsmażamy na patelni do czasu, aż odparuje woda. Następnie dodajemy pokrojony ser feta i wciskamy 4 ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Krok 2
10 min
W garnuszku mieszamy 200 ml wody, 300 ml mleka i sos beszamelowy. Stawiamy na ogniu do zagotowania.
Krok 3
10 min
Makaron podgotowujemy po 2-3 listki na drugiej patelni po 5 min.
Krok 4
5 min
Układamy warstwami makaron, szpinak, sos beszamelowy, ser. Robimy około 3-4 warstwy.
Krok 5
30 min
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na około 30 minut.
Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Krok 1 z 5

Szpinak podsmażamy na patelni do czasu, aż odparuje woda. Następnie dodajemy pokrojony ser feta i wciskamy 4 ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Krok 2 z 5

W garnuszku mieszamy 200 ml wody, 300 ml mleka i sos beszamelowy. Stawiamy na ogniu do zagotowania.

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Krok 3 z 5

Makaron podgotowujemy po 2-3 listki na drugiej patelni po 5 min.

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Krok 4 z 5

Układamy warstwami makaron, szpinak, sos beszamelowy, ser. Robimy około 3-4 warstwy.

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Krok 5 z 5

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na około 30 minut.

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym to propozycja zarówno dla wegetarian, jak i mięsożerców. Przygotujesz ją z zaledwie kilku składników. Z całą pewnością, danie zachwyci domowników w każdym wieku. Zobacz, jak wykonać to popisowe danie, by z każdym kęsem rozpływało Ci się w ustach!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika