Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka z patelni

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800 g
Ziemniaki
2 
Cebula
100 ml
Olej
100 g
Kiełbasa Śląska
100 g
Fasolka zielona
5 
Jajko
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.65 g
Węglowodany
43.61 g
Tłuszcze
36.25 g
Wartość energetyczna
570.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki i cebule obierz, pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
20 min
Ziemniaki smaż na oleju często mieszając przez około 20 minut.
Krok 3
2 min
Gdy będą lekko przyrumienione i miękkie przełóż je (bez tłuszczu) na talerz.
Krok 4
10 min
Dodaj cebule, zeszklij i dodaj kiełbasę pokrojoną w paseczki, podsmaż.
Krok 5
2 min
Dodaj ziemniaki i fasolkę, dokładnie połącz, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 6
1 min
Jajka wbij do miseczki, rozbij widelcem i połącz z zawartością patelni.
Krok 7
5 min
Smaż na bardzo małym ogniu około 5 minut, aby było lekko ścięte.
Krok 8
5 min
Przełóż na talerz, przykryj patelnią, zsuń z talerza na patelnię na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 9
2 min
Przełóż na talerz, pokrój na trójkąty i podawaj z Sosem Włoskim.
Zapiekanka z patelni

Krok 1 z 9

Ziemniaki i cebule obierz, pokrój w cienkie plastry.

Zapiekanka z patelni

Krok 2 z 9

Ziemniaki smaż na oleju często mieszając przez około 20 minut.

Zapiekanka z patelni

Krok 3 z 9

Gdy będą lekko przyrumienione i miękkie przełóż je (bez tłuszczu) na talerz.

Zapiekanka z patelni

Krok 4 z 9

Dodaj cebule, zeszklij i dodaj kiełbasę pokrojoną w paseczki, podsmaż.

Zapiekanka z patelni

Krok 5 z 9

Dodaj ziemniaki i fasolkę, dokładnie połącz, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Zapiekanka z patelni

Krok 6 z 9

Jajka wbij do miseczki, rozbij widelcem i połącz z zawartością patelni.

Zapiekanka z patelni

Krok 7 z 9

Smaż na bardzo małym ogniu około 5 minut, aby było lekko ścięte.

Zapiekanka z patelni

Krok 8 z 9

Przełóż na talerz, przykryj patelnią, zsuń z talerza na patelnię na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.

Zapiekanka z patelni

Krok 9 z 9

Przełóż na talerz, pokrój na trójkąty i podawaj z Sosem Włoskim.

Przyrumienione na patelni ziemniaczki, smażone z cebulą, kiełbasą i fasolką szparagową z dodatkiem jajek to wspaniały pomysł na obiad z rodziną. Polecamy podawać z Ketchupem Łagodnym WINIARY Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika