Zapiekanka z patelni
52min
Łatwy
250 g
800 g
Ziemniaki
2
Cebula
100 ml
Olej
100 g
Kiełbasa Śląska
100 g
Fasolka zielona
5
Jajko
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
18.65 g
Węglowodany
43.61 g
Tłuszcze
36.25 g
Wartość energetyczna
570.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
52 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki i cebule obierz, pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
20 min
Ziemniaki smaż na oleju często mieszając przez około 20 minut.
Krok 3
2 min
Gdy będą lekko przyrumienione i miękkie przełóż je (bez tłuszczu) na talerz.
Krok 4
10 min
Dodaj cebule, zeszklij i dodaj kiełbasę pokrojoną w paseczki, podsmaż.
Krok 5
2 min
Dodaj ziemniaki i fasolkę, dokładnie połącz, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 6
1 min
Jajka wbij do miseczki, rozbij widelcem i połącz z zawartością patelni.
Krok 7
5 min
Smaż na bardzo małym ogniu około 5 minut, aby było lekko ścięte.
Krok 8
5 min
Przełóż na talerz, przykryj patelnią, zsuń z talerza na patelnię na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 9
2 min
Przełóż na talerz, pokrój na trójkąty i podawaj z Sosem Włoskim.
Przyrumienione na patelni ziemniaczki, smażone z cebulą, kiełbasą i fasolką szparagową z dodatkiem jajek to wspaniały pomysł na obiad z rodziną. Polecamy podawać z Ketchupem Łagodnym WINIARY Smacznego!
Komentarze 0