Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Cebula
2 łyżek
Masło
1 
Papryka czerwona
80 g
Szynka
6 
Jajko
3 
Bułka kajzerka
1 trochę
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
80 g
Boczek
90 g
Kiełbasa drobiowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.91 g
Węglowodany
32.31 g
Tłuszcze
28.87 g
Wartość energetyczna
486.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na maśle.
Krok 2
5 min
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Wędliny (kiełbasę, boczek, szynkę) także pokrój w paseczki.
Krok 4
2 min
Jajka wbij do miski.
Krok 5
3 min
Bułki pokrój w kostkę.
Krok 6
2 min
Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 7
3 min
Wysmaruj masłem naczynie do zapiekania i przełóż do niego warzywa i wędliny.
Krok 8
30 min
Zapiekaj 30 minut w temperaturze 160°C.
Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 1 z 8

Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na maśle.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 2 z 8

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 3 z 8

Wędliny (kiełbasę, boczek, szynkę) także pokrój w paseczki.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 4 z 8

Jajka wbij do miski.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 5 z 8

Bułki pokrój w kostkę.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 6 z 8

Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 7 z 8

Wysmaruj masłem naczynie do zapiekania i przełóż do niego warzywa i wędliny.

Zapiekanka farmera (jajeczna)

Krok 8 z 8

Zapiekaj 30 minut w temperaturze 160°C.

Takiej zapiekance nie oprze się żaden farmer! Smaczne i pożywne danie w rustykalnym stylu, to doskonały sposób na wielki głód i nieposkromiony apetyt! Wykonaj niestandardowy przepis na zapiekankę farmera (jajeczną) już dziś!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika