Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekanka ziemniaczana z rybą
Dodaj do CookBook

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

(0)
1 godz 13 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
250  ml
Śmietana
600  g
Ziemniaki
600  g
Filet z dorsza
1 
Por (biała część)
1  łyżka
Masło
1  łyżeczka
Olej
2  łyżek
Koperek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.5 g
Wartość energetyczna
368.3 kcal
Tłuszcze
13.6 g
Białko
32.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kiedy smażysz rybę na patelni, wszystko w Twoim domu przesiąka niezbyt przyjemnym zapachem, dlatego mamy dla Ciebie pomysł na zapiekankę rybną z ziemniakami! Pieczona w piekarniku ryba uwalnia tylko przyjemny aromat i zachowuje niezwykły smak!

Przygotowanie

73 min
  • Krok 1

    7 min
    POMYSŁ NA... połącz ze śmietanką i zagotuj.
  • Krok 2

    10 min
    Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 3 minuty, odsącz.
  • Krok 3

    5 min
    Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i rozłóż ziemniaki.
  • Krok 4

    10 min
    Filety pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem. Rozłóż na ziemniakach.
  • Krok 5

    11 min
    Pora pokrój, zeszklij na oleju i wyłóż na rybę.
  • Krok 6

    15 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15 minut.
  • Krok 7

    15 min
    Wyjmij naczynie do zapiekania i zalej zawartość przygotowanym POMYSŁEM NA... i zapiekaj kolejne 15 minut.
Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 1 z 7

POMYSŁ NA... połącz ze śmietanką i zagotuj.

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 2 z 7

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 3 minuty, odsącz.

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 3 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i rozłóż ziemniaki.

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 4 z 7

Filety pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem. Rozłóż na ziemniakach.

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 5 z 7

Pora pokrój, zeszklij na oleju i wyłóż na rybę.

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15 minut.

Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Krok 7 z 7

Wyjmij naczynie do zapiekania i zalej zawartość przygotowanym POMYSŁEM NA... i zapiekaj kolejne 15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Filip

A naczynie ma być przykryte w piekarniku czy nie?
Anonim (niezweryfikowany) 01/14/2023-03:25 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 03/27/2023-02:23 CEST
Przez większość czasu naczynie może być przykryte. Na kilka minut przed końcem pieczenia warto zdjąć pokrywkę, żeby wierzch był nieco bardziej przypieczony.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z piekarnika
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 14 min Średni
  • Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

    Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zapiekanka z tortellini i szynką

    Zapiekanka z tortellini i szynką

    42 min Łatwy
  • ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I MAKARONEM

    ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I MAKARONEM

    1 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu