Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cannelloni z mięsem
Dodaj do CookBook

Cannelloni z mięsem

(0)
1 godz 14 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cebula
110  g
Pieczarki
2.5  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1.5  ząbków
Czosnek
375  g
Mięso mielone z indyka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1 
Żółtko
1  Płaska łyżka
Pietruszka
190  g
Cannelloni
35  g
Ser edamski
1  łyżeczka
Tymianek
1  łyżeczka
Bazylia
1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.6 g
Wartość energetyczna
586.2 kcal
Tłuszcze
22.8 g
Białko
38.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Coś dla miłośników włoskich makaronów, ale także aromatycznego mięsa, czyli cannelloni z mięsem zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Makaronowe rurki faszerujemy podsmażonym mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek, a następnie całość układamy w formie i zalewamy aksamitnym sosem, którego bazę stanowi Sos pieczeniowy WINIARY. Cannelloni z mięsem smakuje wyśmienicie, a efekt ten wzmacnia cudownie ciągnący się ser. Pychota!

Przygotowanie

74 min
  • Krok 1

    2 min
    Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.
  • Krok 2

    3 min
    Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Krok 3

    10 min
    Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
  • Krok 5

    10 min
    Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
  • Krok 6

    1 min
    Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
  • Krok 7

    45 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.
Cannelloni z mięsem

Krok 1 z 7

Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.

Cannelloni z mięsem

Krok 2 z 7

Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Cannelloni z mięsem

Krok 3 z 7

Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Cannelloni z mięsem

Krok 4 z 7

Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.

Cannelloni z mięsem

Krok 5 z 7

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.

Cannelloni z mięsem

Krok 6 z 7

Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.

Cannelloni z mięsem

Krok 7 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Grzyby
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Kuchnia włoska
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Tanie gotowanie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Z makaronem
  • Z mięsem
  • Z piekarnika
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

    Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

    1 godz 45 min Łatwy
  • Cannelloni zapiekane

    Cannelloni zapiekane

    1 godz Łatwy
  • Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

    Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

    1 godz 30 min Łatwy
  • Cannelloni ze szpinakiem

    Cannelloni ze szpinakiem

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu