Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cannelloni z mięsem

0
74 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
150 g
Pieczarki
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 ząbków
Czosnek
500 g
Mięso mielone z indyka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Żółtko
1 Płaska łyżka
Pietruszka
250 g
Cennelloni
50 g
Ser edamski
1 łyżeczka
Tymianek
1 łyżeczka
Bazylia
27 g
Winiary Sos pieczeniowy jasny kontenerek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
568.4 kcal
Tłuszcze
22.33 g
Węglowodany
54.63 g
Białko
38.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

74 min
Krok 1
2 min
Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
3 min
Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
10 min
Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
Krok 5
10 min
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
Krok 6
1 min
Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
Krok 7
45 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.
Cannelloni z mięsem

Krok 1 z 7

Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.

Cannelloni z mięsem

Krok 2 z 7

Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Cannelloni z mięsem

Krok 3 z 7

Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Cannelloni z mięsem

Krok 4 z 7

Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.

Cannelloni z mięsem

Krok 5 z 7

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.

Cannelloni z mięsem

Krok 6 z 7

Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.

Cannelloni z mięsem

Krok 7 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.

Coś dla miłośników włoskich makaronów, ale także aromatycznego mięsa, czyli cannelloni z mięsem zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Makaronowe rurki faszerujemy podsmażonym mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek, a następnie całość układamy w formie i zalewamy aksamitnym sosem, którego bazę stanowi Sos pieczeniowy WINIARY. Cannelloni z mięsem smakuje wyśmienicie, a efekt ten wzmacnia cudownie ciągnący się ser. Pychota!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika