Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku
Dodaj do CookBook

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest natalija2289
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  paczka
Makaron cannelloni
250  g
Mięso mielone
0.5  opakowanie
Mieszanka meksykańska mrożona
4  łyżek
Przecier pomidorowy
trochę
Olej
100  g
Ser żółty
3  łyżek
Masło
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5  szklanek
Mleko
trochę
Bazylia
trochę
Oregano
trochę
Słodka papryka
trochę
Gałka muszkatołowa
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.5 g
Wartość energetyczna
741 kcal
Tłuszcze
42.7 g
Białko
36.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tradycyjne włoskie danie w meksykańskiej wersji – już dziś w Twojej kuchni. Fani kuchni mieszkańców półwyspu apenińskiego z pewnością docenią ten przepis. A połączenie Cannelloni z mięsem mielonym z mieszanką meksykańską sprawi, że poczujemy się jak podczas dalekiej kulinarnej podróży, nie ruszając się z ulubionego fotela. Podajcie to danie domownikom i czekajcie aż poproszą o dokładkę! Smacznego!

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    10 min
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy mięso mielone. Gotowe przekładamy do miski.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzewamy kolejną łyżeczkę oleju. Wrzucamy mieszankę warzyw, przykrywamy i smażymy do miękkości, co jakiś czas mieszając.
  • Krok 3

    5 min
    Miękkie warzywa mieszamy z mięsem mielonym. Doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy z 2 łyżkami przecieru pomidorowego.
  • Krok 4

    10 min
    Masą nadziewamy suche rurki makaronu. Nadziany makaron układamy w podłużnej blaszce (tzw. keksówce). Z wierzchu smarujemy pozostałym przecierem.
  • Krok 5

    10 min
    Robimy sos: na głębokiej patelni rozpuszczamy masło, zasypujemy mąką i mieszamy do połączenia. Zalewamy mlekiem i mieszamy, aż mąka rozpuści się w mleku. Podgrzewamy często mieszając, aż sos zgęstnieje.
  • Krok 6

    5 min
    Dodajemy oregano, bazylię, paprykę i gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem zalewamy makaron.
  • Krok 7

    5 min
    Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy całość.
  • Krok 8

    50 min
    Cannelloni wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 50 minut w 250 stopniach.
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 1 z 8

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy mięso mielone. Gotowe przekładamy do miski.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 2 z 8

Na patelni rozgrzewamy kolejną łyżeczkę oleju. Wrzucamy mieszankę warzyw, przykrywamy i smażymy do miękkości, co jakiś czas mieszając.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 3 z 8

Miękkie warzywa mieszamy z mięsem mielonym. Doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy z 2 łyżkami przecieru pomidorowego.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 4 z 8

Masą nadziewamy suche rurki makaronu. Nadziany makaron układamy w podłużnej blaszce (tzw. keksówce). Z wierzchu smarujemy pozostałym przecierem.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 5 z 8

Robimy sos: na głębokiej patelni rozpuszczamy masło, zasypujemy mąką i mieszamy do połączenia. Zalewamy mlekiem i mieszamy, aż mąka rozpuści się w mleku. Podgrzewamy często mieszając, aż sos zgęstnieje.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 6 z 8

Dodajemy oregano, bazylię, paprykę i gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem zalewamy makaron.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 7 z 8

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy całość.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

Krok 8 z 8

Cannelloni wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 50 minut w 250 stopniach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnie świata
  • Makaron
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cannelloni z mięsem

    Cannelloni z mięsem

    1 godz 14 min Łatwy
  • Cannelloni zapiekane

    Cannelloni zapiekane

    1 godz Łatwy
  • Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

    Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

    1 godz 30 min Łatwy
  • Cannelloni ze szpinakiem

    Cannelloni ze szpinakiem

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu