Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cannelloni zapiekane
Dodaj do CookBook

Cannelloni zapiekane

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Spaghetti Napoli
50  ml
Kwaśna śmietana
300  g
Szynka mielona
200  g
Pieczarki
1  łyżka
Bazylia świeża
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
50  g
Ser edamski
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.1 g
Wartość energetyczna
343.5 kcal
Tłuszcze
24.9 g
Białko
18.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos do spaghetti Napoli WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    10 min
    Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 2

    10 min
    Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 3

    10 min
    Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
  • Krok 4

    5 min
    Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
  • Krok 5

    25 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.
Cannelloni zapiekane

Krok 1 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cannelloni zapiekane

Krok 2 z 5

Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Cannelloni zapiekane

Krok 3 z 5

Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.

Cannelloni zapiekane

Krok 4 z 5

Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.

Cannelloni zapiekane

Krok 5 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Grzyby
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pełny posiłek
  • Śmietana
  • Z piekarnika
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

    Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

    1 godz 45 min Łatwy
  • Cannelloni z mięsem

    Cannelloni z mięsem

    1 godz 14 min Łatwy
  • Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

    Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

    1 godz 30 min Łatwy
  • Cannelloni ze szpinakiem

    Cannelloni ze szpinakiem

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu