Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cannelloni zapiekane

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Italia Neapolitański WINIARY
50 ml
Kwaśna śmietana
300 g
Szynka mielona
200 g
Pieczarki
1 łyżka
Bazylia świeża
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
50 g
Ser edamski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
311.72 kcal
Białko
17.26 g
Tłuszcze
24.81 g
Węglowodany
5.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
Krok 4
5 min
Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
Krok 5
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.
Cannelloni zapiekane

Krok 1 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cannelloni zapiekane

Krok 2 z 5

Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Cannelloni zapiekane

Krok 3 z 5

Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.

Cannelloni zapiekane

Krok 4 z 5

Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.

Cannelloni zapiekane

Krok 5 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.

Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos Neapolitański Italia WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.



Spróbuj także z sosem meksykańskim na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika