Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Cannelloni zapiekane

Cannelloni zapiekane

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos Italia Neapolitański WINIARY
50  ml
Kwaśna śmietana
300  g
Szynka mielona
200  g
Pieczarki
1  łyżka
Bazylia świeża
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
50  g
Ser edamski
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.26 g
Węglowodany
5.01 g
Tłuszcze
24.81 g
Wartość energetyczna
311.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos Neapolitański Italia WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    10 min
    Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 2

    10 min
    Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 3

    10 min
    Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
  • Krok 4

    5 min
    Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
  • Krok 5

    25 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.
Cannelloni zapiekane

Krok 1 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cannelloni zapiekane

Krok 2 z 5

Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Cannelloni zapiekane

Krok 3 z 5

Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.

Cannelloni zapiekane

Krok 4 z 5

Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.

Cannelloni zapiekane

Krok 5 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grzyby
  • Kuchnia włoska
  • Obiad
  • Pełny posiłek
  • Śmietana
  • Z piekarnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grzanki z sosem włoskim

    Grzanki z sosem włoskim

    33 min Łatwy
  • Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 14 min Średni
  • Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

    Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

    1 godz 2 min Łatwy
  • Grzanka z sosem czosnkowym

    Grzanka z sosem czosnkowym

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu