Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos Neapolitański Italia WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
Krok 4
5 min
Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
Krok 5
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.
Krok 1
z
5
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
z
5
Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
Krok 4
z
5
Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
Krok 5
z
5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0