Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cannelloni zapiekane

(0)
1 godz
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Sos Italia Neapolitański WINIARY
50  ml
Kwaśna śmietana
300  g
Szynka mielona
200  g
Pieczarki
1  łyżka
Bazylia świeża
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
50  g
Ser edamski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.26 g
Węglowodany
5.01 g
Tłuszcze
24.81 g
Wartość energetyczna
311.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
Krok 4
5 min
Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
Krok 5
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.
Cannelloni zapiekane

Krok 1 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cannelloni zapiekane

Krok 2 z 5

Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Cannelloni zapiekane

Krok 3 z 5

Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.

Cannelloni zapiekane

Krok 4 z 5

Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.

Cannelloni zapiekane

Krok 5 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.

Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos Neapolitański Italia WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha